Antena Meniu Search
x

Novo Nordisk a dat lovitura cu Wegovy și Ozempic. Va construi o fabrică de 4,1 mld. de dolari în SUA pentru a crește producția

Compania farmaceutică daneză Novo Nordisk a anunţat luni că va cheltui 4,1 miliarde de dolari pentru a construi o nouă fabrică în Clayton, Carolina de Nord, în încercarea de a spori livrările cu medicamentul său de succes pentru slăbit Wegovy, tratamentul pentru diabet Ozempic şi alte terapii injectabile, transmite CNBC.

de Redactia Observator

la 25.06.2024 , 08:57

Novo Nordisk a dat lovitura cu Wegovy și Ozempic. Va construi o fabrică de 4,1 mld. de dolari în SUA pentru a crește producția
Novo Nordisk a dat lovitura cu Wegovy și Ozempic. Va construi o fabrică de 4,1 mld. de dolari în SUA pentru a crește producția - Profimedia

Cererea pentru Wegovy şi Ozempic a depăşit oferta în ultimul an, provocând deficite intermitente în SUA şi forţând producătorul danez de medicamente să investească masiv pentru a-şi creşte amprenta de producţie.

Compania a declarat că intenţionează să investească 6,8 miliarde de dolari în producţie anul acesta, faţă de aproximativ 4 miliarde de dolari anul trecut. Noua unitate de producţie va fi responsabilă pentru umplerea şi ambalarea seringilor şi stilourilor injectabile pentru medicamente, potrivit unui comunicat al companiei.

”Această investiţie ne oferă într-adevăr oportunitatea de a deservi mai mulţi pacienţi”, a declarat Doug Langa, şeful operaţiunilor din America de Nord al Novo Nordisk, într-un interviu. ”Important, cred că celălalt mesaj cheie aici este investiţia în continuare în SUA, aşa că cred că suntem foarte mândri de asta.”

Articolul continuă după reclamă

Fabrica, finalizată între 2027 şi 2029

Construcţia fabricii de 1,4 milioane de metri pătraţi a început şi este de aşteptat să fie finalizată între 2027 şi 2029, a spus Novo Nordisk. Compania a spus că fabrica va avea 1.000 de muncitori, adăugându-se celor 2.500 de angajaţi care lucrează deja la cele trei fabrici existente din Carolina de Nord.

Acestea includ două fabrici care sunt deja operaţionale în Clayton - una responsabilă de lucrările de umplere şi finisare şi altul dedicat producerii ingredientului activ în medicamente precum Wegovy şi Ozempic.

Compania are, de asemenea, o fabrică în Durham, Carolina de Nord, responsabilă pentru fabricarea şi ambalarea medicamentelor orale, cum ar fi pilula sa pentru diabet Rybelsus, şi o altă unitate în West Lebanon, New Hampshire.

Novo Nordisk are alte douăsprezece unităţi de producţie

Alte douăsprezece unităţi de producţie sunt situate în Danemarca, Franţa, China, Japonia, Algeria, Brazilia, Iran şi Rusia, potrivit unui purtător de cuvânt al Novo Nordisk.

Producătorul american de medicamente Eli Lilly a angajat, de asemenea, miliarde de dolari pentru a creşte capacitatea de producţie pentru popularele sale GLP-1 pentru pierderea în greutate şi diabet, Zepbound şi Mounjaro. În mod similar, compania are mai multe fabrici de producţie în Carolina de Nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri externe » Novo Nordisk a dat lovitura cu Wegovy și Ozempic. Va construi o fabrică de 4,1 mld. de dolari în SUA pentru a crește producția