Antena Meniu Search
x

Ajutor de 2,5 miliarde de euro de la guvernul olandez pentru Ucraina, în 2023. "Utilizarea exactă a contribuţiei depinde de nevoile ucrainenilor"

Guvernul olandez a anunţat vineri că va pune la dispoziţie un ajutor de 2,5 miliarde de euro Ucrainei în 2023, transmite AFP, citat de Agerpres"Atât timp cât Rusia va continua războiul în Ucraina, Ţările de Jos vor continua să susţină Ucraina", pe plan militar, umanitar şi diplomatic, a transmis prim-ministrul Mark Rutte pe Twitter vineri dimineaţă.

de Redactia Observator

la 23.12.2022, 22:05

Ajutor de 2,5 miliarde de euro de la guvernul olandez pentru Ucraina, în 2023. "Utilizarea exactă a contribuţiei depinde de nevoile ucrainenilor"
Ajutor de 2,5 miliarde de euro de la guvernul olandez pentru Ucraina, în 2023. "Utilizarea exactă a contribuţiei depinde de nevoile ucrainenilor" - Profimedia Images

Într-o conferinţă de presă la Haga, prim-ministrul Mark Rutte a precizat că "aproape 2 miliarde sunt destinate sprijinului militar".

"Restul va merge către (ajutor) umanitar, reconstrucţia infrastructurii" şi lupta contra impunităţii, a adăugat el.

"Utilizarea exactă a contribuţiei depinde de nevoile ucrainenilor şi, aşadar, de desfăşurarea războiului", a indicat guvernul într-un comunicat

Rutte: Ţările de Jos vor continua să susţină Ucraina

"Atât timp cât Rusia va continua războiul în Ucraina, Ţările de Jos vor continua să susţină Ucraina", pe plan militar, umanitar şi diplomatic, a transmis Rutte pe Twitter vineri dimineaţă, menţionând că tocmai a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe acest subiect.

Săptămâna trecută, ministrul apărării, Kajsa Ollongren, a declarat că guvernul a furnizat până la acea dată ajutor militar de aproape un miliard de euro Ucrainei de la debutul ofensivei ruse la 24 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ajutor de 2,5 miliarde de euro de la guvernul olandez pentru Ucraina, în 2023. "Utilizarea exactă a contribuţiei depinde de nevoile ucrainenilor"