Antena Meniu Search
x

Al Qaeda îşi lansează revistă pentru promovarea terorismului

Gruparea teroristă, aflată în căutare de noi adepţi a lansat un clip cu Malcom X pe fundalul sonor în care anunţă lansarea primei reviste în limba engleză numită Reînvierea.

Clipul combină fragmente audio dintr-un discurs  din 1956 în care preotul musulman Malcom X, care a luptat pentru drepturile afroamericanilor, justifică violenţa prin imagini cu soldaţii americani, militanţii islamici şi alte imagini de luptă.

Anunţul vine ca urmare a devastării zonei centrale de operațiuni a grupării teroriste și a raidului american care l-a omorât pe fondatorul și liderul mișcării, Osama bin Laden. Astfel, aripa principală a organizației încearcă să își restabilească influența pierdută asupra militanților islamici.

Clipul a fost inspirat din revista Inspire a ramurii din Yemen. Se spune că Inspire ar fi fost sursa planurilor lui Dzhokhar Anzorovich Tsarnaev și a fratelui său Tamerlan Tsarnaev de a fabrica dispozitivele explozive care au omorât trei oameni și au rănit alți 264 în timpul Maratonului din Boston, din aprilie 2013.

Articolul din revista teroristă care i-ar fi inspirat se numește “Cum să construiești o bombă în bucătăria mamei tale” – o rețetă pentru dispozitive explozive cu ingrediente ce pot fi achiziționate ușor.

Sursă: totb.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Al Qaeda îşi lansează revistă pentru promovarea terorismului