Antena Meniu Search
x

”Al Treilea Război Mondial a început!” O jurnalistă ucraineană cere plângând ca Occidentul să impună ”no-fly zone” în Ucraina

O jurnalistă ucraineană l-a implorat astăzi pe Boris Johnson cu lacrimi în ochi să impună ”no-fly zone” adică o zonă de interdicţie de zbor în Ucraina pentru rachetele, avioanele şi elicopterele ruseşti. 

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 22:30

Vezi și

În timpul conferinței de presă a premierului britanic, aflat în vizită în Polonia, jurnalista ucraineană, Daria Kaleniuk i-a reproșat lui Boris Johnson că Occidentul nu face mai multe pentru a-i ajuta pe ucraineni. Cu lacrimi în ochi, jurnalista l-a acuzat că îi este „frică” să ia decizii mai dure și că între timp oamenii simpli au de suferit. 

Daria Kaleniuk a spus că femeile și copiii suferă cel mai mult pentru că NATO nu impune în Ucraina o zonă de interdicție de zbor, așa-numitul ”no-fly zone”. Și preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că este timpul ca Occidentul să ia în considerare impunerea unei zone de interdicţie aeriană pentru rachetele, avioanele şi elicopterele ruseşti ca răspuns la bombardarea oraşului Harkov.

Daria Kaleniuk, directorul executiv al organizației Centrul de Acțiune pentru Anticorupție, a criticat cu lacrimi în ochi răspunsul Occidentului. A spus că a trecut recent granița din Ucraina, dar că familia și prietenii ei sunt încă acolo.

„Nu veniți la Kiev, nu veniți la Liov... pentru că vă este frică”, i-a transmis jurnalista ucraineană lui Boris Johnson, adăugând că NATO a vrut să evite Al Treilea Război Mondial, dar acesta „deja a început”.  După ce a ascultat într-o tăcere stânjenitoare, Johnson a răspuns că face tot ce poate, dar „nu se poate preface” că Occidentul va interveni militar în Ucraina. 

Pe acelaşi subiect

”Vorbiți despre stoicismul poporului ucrainean, dar femeile și copiii ucraineni trăiesc cu groază din cauza bombelor și a rachetelor care cad din cer”, a spus ea. „Solicităm o zonă de interdicţie aeriană”, a adăugat ea.  „NATO nu este dispusă să apere, pentru că NATO se teme de Al Treilea Război Mondial. Dar acesta a început deja”.

”Vorbiți despre mai multe sancțiuni, domnule prim-ministru, dar Roman Abramovici nu este sancționat, este la Londra, copiii lui nu sunt în bombardamente, copiii lui sunt acolo, la Londra. Copiii lui Putin sunt în Olanda, în Germania, în vile, de ce nu au fost confiscate? Nu văd asta. Văd că membrii familiei mele, membrii echipei mele, plâng. Nu știm unde să fugim.”

Premierul Johnson i-a transmis că asta ar însemna că forțele britanice ar fi angajate într-o luptă directă cu rușii. „Din păcate, implicația ar fi că Marea Britanie ar putea participa la doborârea avioanelor rusești, angajată în luptă directă cu Rusia, nu este ceva ce putem face”, a spus el. ”Marea Britanie a fost prima țară europeană care a oferit asistență militară, făcând tot ce ne stă în putință pentru a înăspri lațul economic din jurul regimului lui Putin. Și trebuie să vă spun, cred că va funcționa”, i-a mai spus Johnson.

O rachetă rusească a lovit marți piața centrală din al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov. Și alte ținte civile din oraș au fost atacate. Între timp un convoi de 65 de kilometri cu tancuri și alte vehicule blindate și încărcate cu armament amenință capitala, Kiev, în a șasea zi a invaziei ruse în Ucraina

Ce este o zonă de interdicție aeriană

O zonă de excludere a zborului sau zonă de interdicție aeriană este un teritoriu sau zonă stabilită de o putere militară peste care anumite aeronave nu au voie să zboare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » ”Al Treilea Război Mondial a început!” O jurnalistă ucraineană cere plângând ca Occidentul să impună ”no-fly zone” în Ucraina