Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Ți-e frică!”. Momentul în care o jurnalistă îi reproşează, cu ochii în lacrimi, premierului britanic că nu face ceva pentru a ajuta ucraineni

O jurnalistă ucraineană a izbucnit în lacrimi în timpul unei conferințe de presă desfăşurată la Varşovia, în timp ce îl implora pe premierul britanic Boris Johnson să ia decizii tranşante în ceea ce priveşte situația actuală din Ucraina.

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 17:38

Vorbind la o conferință de presă care s-a desfăşurat la Varșovia, în Polonia, la doar câteva ore după ce ultimul atac aerian rusesc a ucis cel puțin 70 de persoane, jurnalistul ucrainean Daria Kaleniuk l-a luat la rost pe prim-ministrul britanic și l-a implorat să implementeze o „zonă interzisă de zbor” asupra Ucrainei.

Profund emoționată, Kaleniuk a vorbit despre „frica profundă” resimțită de bărbații, femeile și copiii ucraineni în timp ce bombele și rachetele continuă să cadă asupra orașelor lor. Confruntarea a venit după ce Johnson l-a acuzat pe  Putin  că folosește „tactici barbare și nediscriminatorii” împotriva civililor ucraineni nevinovați, scrie Daily Mail.

„Vii în Polonia, dar nu vii la Kiev, domnule premier... pentru că ți-e frică”, a spus Kaleniuk înainte de a-i aminti lui Johnson de sancțiunile care se presupune că ar trebui aplicate unor persoane precum Roman Abramovici care, până acum, nu au fost emise.

Boris Johnson față în față cu o jurnalistă nervoasă

Pe acelaşi subiect

Kaleniuk sugerează că sistemele de apărare aeriană din Polonia, România și alte națiuni ar putea ajuta cel puțin la protejarea unor părți ale Ucrainei și să permită femeilor și copiilor să treacă granița în regiuni mai sigure, ceea ce spune ea este deja aproape imposibil.

„Vorbiți despre stoicismul poporului ucrainean, dar femeile ucrainene și copiii ucraineni stau cu frică profundă din cauza bombelor și rachetelor care cad din cer, iar poporul ucrainean cere cu disperare ca Occidentul să ne protejeze”, a spus jurnalista.

După ce în cele din urmă jurnalista izbucnește în lacrimi, Johnson răspunde spunând că o zonă de excludere a zborului nu poate fi instituită. El continuă subliniind că consecințele ar fi prea dificil și imprevizibil de controlat și că, în prezent, tot ce poate face este să încerce „să strângă lațul economic” în jurul regimului lui Vladimir Putin.

Boris Johnson a spus că Regatul Unit „este pregătit” să primească refugiați în „număr considerabil” – sugerând că asta ar putea însemna mai mult de 200.000. El a vorbit şi despre alte sancţiuni suplimentare pe care preşedintele rus, Vladimir Putin, le-ar putea primi ca urmare a invaziei Ucrainei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » „Ți-e frică!”. Momentul în care o jurnalistă îi reproşează, cu ochii în lacrimi, premierului britanic că nu face ceva pentru a ajuta ucraineni