Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alain Delon, înmormântat în spatele porţilor închise, lângă Douchy. Fanii au venit de pretutindeni să îl conducă pe ultimul drum: "A fost marea iubire a vieţii mele!"

Alain Delon îşi exprimase dorinţa de a fi înmormântat la fel ca "oricine altcineva". Dar în timp ce o mulţime de jurnalişti, echipe de televiziune şi fani s-au adunat sâmbătă în faţa porţilor de fier forjat ale casei sale de la ţară, era clar că aceasta nu era înmormântarea oricui, relatează The Guardian.

de Redactia Observator

la 24.08.2024 , 20:58

Familia a insistat asupra faptului că actorul, care a murit duminica trecută la vârsta de 88 de ani, a dorit ca înmormântarea sa să se desfăşoare în "cea mai strictă intimitate", doar cu un grup de rude şi prieteni. Cu câteva ore înainte de începerea ceremoniei, poliţia locală şi jandarmii au închis drumul principal.

Alain Delon, înmormântat lângă Douchy

La porţile domeniului cunoscut sub numele de La Brûlerie, chiar în afara localităţii Douchy din Loiret, la 85 de mile sud-est de Paris, au fost lăsate să treacă doar persoanele VIP în doliu, majoritatea în SUV-uri de lux negre cu geamuri fumurii. "Cine a fost?", întrebau jurnaliştii în timp ce maşinile treceau pe lângă ei. "Habar nu am", răspundeau alţii.

Vezi și

Ministrul Culturii, Rachida Dati, s-a numărat printre persoanele invitate, precum şi Paul Belmondo, fiul marelui rival al lui Delon, Jean-Paul Belmondo, şi actorul Vincent Lindon, care a oferit o lectură, relatează news.ro.

Pe acelaşi subiect

Un zid de flori a crescut încet pe porţile înalte de la intrarea proprietăţii lui Delon pe tot parcursul săptămânii, pe măsură ce localnicii şi fanii se perindau. Sâmbătă după-amiază, sfidând insolaţia şi deshidratarea, florile au continuat să vină. Mai multor persoane care i-au adus un omagiu li s-a făcut rău în timp ce temperaturile au urcat până la 30 de grade Celsius.

Deşi Delon solicitase să nu aibă loc o ceremonie naţională, oamenii au vrut să îşi arate respectul, iar peste 100 au mers câteva sute de metri din sat, mulţi dintre ei purtând buchete pe care le-au depus la intrarea în La Brûlerie şi semnând o carte de condoleanţe instalată lângă porţi.

Un grup de fani a organizat un minut de reculegere înainte de a cânta Paroles Paroles, hitul din 1973 al Dalidei şi al lui Delon, în timp ce soarele dispărea în spatele norilor şi începea să plouă torenţial.

Fanii au venit de pretutindeni: "Marea iubire a vieţii mele"

Mimi Decuypere a călătorit aproape 250 de mile pentru a-i aduce un omagiu actorului. "A fost foarte important pentru mine să fiu aici", a spus ea. "Alain Delon a fost o figură în viaţa mea de când eram mică. A fost un idol. I-am văzut toate filmele de multe ori. El a fost marea iubire a vieţii mele".

Alain Delon ceruse ca tovarăşul său de "sfârşit de viaţă", un malinois belgian pe nume Loubo, să fie înmormântat cu el, dar după protestele militanţilor pentru drepturile animalelor, cei trei copii ai actorului, Anthony, 59 de ani, Anouchka, 33 de ani, şi Alain-Fabien, 30 de ani, au fost de acord să păstreze câinele în familie. Nu este clar cine şi unde îl va păstra pe Loubo; cei trei au fost implicaţi în ultimele luni într-o dispută publică acerbă din cauza tatălui lor.

Alain Delon, care şi-a planificat funeraliile în cel mai mic detaliu, a cerut în mod expres ca acestea să fie conduse de preotul catolic Jean-Michel Di Falco, în vârstă de 82 de ani, fost episcop de Gap, în sud-estul Franţei, şi prieten vechi al actorului.

Di Falco a condus funeraliile din 2017 ale actriţei Mireille Darc, partenera lui Delon timp de 15 ani şi femeia pe care acesta a descris-o ca fiind „iubirea vieţii mele”, precum şi ale muzicianului şi cântăreţului Charles Trenet şi ale magnatului francez de afaceri Jean-Luc Lagardère. De asemenea, el a asistat la funeraliile fostului preşedinte Valéry Giscard d'Estaing în 2020.

Fotografiile, interzise la înmormântare

Persoanele îndurerate au fost rugate să îşi lase telefoanele mobile deoparte în timpul ceremoniei, astfel încât să nu existe fotografii. Prefectura locală a interzis survolul proprietăţii de către avioane şi drone.

După ce a obţinut permisiunea specială a prefectului local, Delon a fost înmormântat în capela pe care a construit-o în incinta La Brûlerie, pe care o deţinea încă din anii 1970 şi unde a murit. Capela se află într-un cimitir de pe proprietatea de aproape 120 de hectare, unde Delon a îngropat cel puţin 35 dintre câinii săi de companie.

Prefectul Sophie Brocas a declarat jurnaliştilor din faţa proprietăţii că au fost luate toate măsurile de precauţie pentru a se asigura că înmormântarea s-a desfăşurat în intimitatea strictă cerută de familie. "Aceasta este dorinţa familiei şi aceasta este ceea ce am făcut", a spus Brocas.

Cu câteva ore înainte de înmormântare, fiii lui Delon, Anthony şi Alain-Fabien, au apărut şi le-au mulţumit celor care au venit să-i aducă un omagiu tatălui lor. Delon a fost o figură emblematică a renaşterii cinematografiei franceze în anii 1960. A jucat într-o serie de filme clasice, printre care Plein Soleil, Le Samouraî şi Rocco and His Brothers.

Cândva o figură familiară în Douchy, el nu a mai fost văzut în sat de mai mulţi ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral în 2019 şi a fost diagnosticat cu un limfom cu evoluţie lentă în 2022.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Alain Delon, înmormântat în spatele porţilor închise, lângă Douchy. Fanii au venit de pretutindeni să îl conducă pe ultimul drum: "A fost marea iubire a vieţii mele!"