Antena Meniu Search
x

Alarmă! Ambasada Rusiei de la Kiev luată cu ASALT

Câteva sute de cetățeni ucraineni pichetează ambasada Federației Ruse la Kiev

Câteva sute de cetățeni ucraineni pichetează ambasada Federației Ruse la Kiev

Potrivit presei locale, protestatarii s-au adunat în fața instituții diplomatice nemulțumiți de faptul că în această dimineață teroriștii proruși au doborât un avion militar cargo cu 49 de pasageri la bord în pe aeroportul din Lugansk.

Aceștia au adus cu ei mai multe uși și anvelope cu care au baricadat intrarea centrală a ambasadei. Pe lângă această protestatarii au răsturnat mai multe mașini ale corpului diplomatic rus, au împroșcat sediul ambasadei cu ouă, dar și au vopsit în culorile drapelului național tăblița de la intrarea pe teritoriul instituției diplomatice.

Forțele de ordine a Ucrainei nu se grăbesc să intervină.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promis "o ripostă adecvată" faţă de insurgenţii proruşi care au doborât avionul militar ucrainean în această dimineață. Toți 49 de pasageri la bord au decedat, dintre care 9 erau membri echipajului iar 40 erau parașutiști ucraineni.

"Cei care sunt implicaţi în acest act terorist de amploare vor fi pedepsiţi. Ucraina are nevoie de pace, iar teroriştii vor primi o ripostă adecvată", a declarat Poroşenko, decretând doliu naţional pentru duminică 15 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Alarmă! Ambasada Rusiei de la Kiev luată cu ASALT