Antena Meniu Search
x

Alegeri prezidenţiale SUA. PRIMA DEZBATERE televizată Hillary Clinton - Donald Trump ar putea stabili noi recorduri de audienţă

Prima dezbatere dintre candidatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Donald Trump, şi cel democrat Hillary Clinton va avea loc luni seară, la universitatea Hofstra din New York.

Prima dezbatere dintre candidatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Donald Trump, şi cel democrat Hillary Clinton va avea loc luni seară, la universitatea Hofstra din New York.

Cursa surprinzător de strânsă pentru Casa Albă şi stilurile complet diferite ale celor doi rivali au stârnit un interes fără precedent faţă de această întâlnire ce s-ar putea dovedi crucială şi ar putea da tonul ultimelor şase săptămâni de campanie electorală.

Potrivit estimărilor, dezbaterea va fi urmărită de un număr fără precedent de oameni, depăşind recordul stabilit în 1980, de dezbaterea dintre democratul Jimmy Carter şi republicanul Ronald Reagan, urmărită de 80 de milioane de telespectatori.

Întâlnirea, prima dintr-un total de trei, va dura 90 de minute şi va începe la ora locală 21.00 (marţi, 4 ora României).

Atât Trump, cât şi Clinton – candidaţii la Casa Albă cei mai puţin apreciaţi de electorat în istoria modernă – speră să folosească această dezbatere pentru a atenua o parte dintre îndoielile americanilor.

Trump, un om de afaceri destul de volatil, va încerca să dea dovadă de o pronfunzime şi o constanţă demne de un commandant supreme credibil.

Pe de altă parte, Clinton va urmări, probabil, să se conecteze direct cu alegătorii care nu au încredere în ea, spun strategii.

Însă Trump, nou-venit pe scena politică şi care pare să aibă o afinitate pentru spectacol mai degrabă decât pentru politică, ar putea avea de câştiga de pe urma aşteptărilor mai mici din partea electoratului.

„Nu există îndoială că ştacheta este mai scăzută pentru Trump. El nu trebuie să fie extraordinar, doar să nu fie foarte bombastic”, a explicat fostul strateg republican Dan Schnur, în prezent profesor de ştiinţe politice la Universitatea Southern California.

Dezbaterea vine în condiţiile în care avansul, la un moment dat considerabil, pe care îl avea Clinton în faţa lui Trump a dispărut, pe fondul întrebărilor privind fundaţia ei şi privind faptul că a folosit un server privat de email când era secretar de stat.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat luni, jumătate dintre americanii care probabil că se vor prezenta la urne se bazează pe dezbateri pentru a lua o decizie.

De asemenea, 61% dintre ei speră că dezbaterea va fi civilizată şi nu sunt interesaţi de atacurile lansate în cursul campaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Alegeri prezidenţiale SUA. PRIMA DEZBATERE televizată Hillary Clinton - Donald Trump ar putea stabili noi recorduri de audienţă