Antena Meniu Search
x

Alegeri prezidenţiale SUA. Scandalul înregistrării video ia amploare. RĂSPUNSUL lui Donald Trump la cererea de a se retrage din cursa pentru Casa Albă

Alegeri prezidenţiale SUA. Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump, a declanşat un imens scandal, după ce o înregistrare video în care face remarci vulgare la adresa femeilor a fost făcută publică. Numeroşi politicieni s-au declarat "scârbiţi" de cele auzite, iar unii membri ai Partidului Republican i-au cerut chiar să-şi retragă candidatura pentru fotoliul de la Casa Albă.

Alegeri prezidenţiale SUA. Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump, a declanşat un imens scandal, după ce o înregistrare video în care face remarci vulgare la adresa femeilor a fost făcută publică. Numeroşi politicieni s-au declarat "scârbiţi" de cele auzite, iar unii membri ai Partidului Republican i-au cerut chiar să-şi retragă candidatura pentru fotoliul de la Casa Albă.

Alegeri prezidenţiale SUA. În replică, Donald Trump a declarat că nu se va retrage niciodată din cursa pentru Casa Albă.

Alegeri prezidenţiale SUA. El a declarat pentru Wall Street Journal că sunt “zero şanse” să renunţe, în pofida scandalului provocat de declaraţiile vulgare ale lui Trump despre femei.

Alegeri prezidenţiale SUA. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republican Paul Ryan, a anunţat că nu va mai participa la eveniment, pentru că este “scârbit” de comentariile lui Trump. El şi-a anulat participarea la un miting electoral al lui Trump ce urma să aibă loc sâmbătă.

Alegeri prezidenţiale SUA. Şi alţi lideri republicani, printre care fostul guvernator de California, Arnold Schwarzenegger, liderul majorităţii republicane din Senat Mitch McConnell şi senatorul John McCain şi-au criticat colegul republican.

Alegeri prezidenţiale SUA. “Pentru prima dată de când am devenit cetăţean, în 1983, nu voi vota pentru candidatul republican la preşedinţie”, a spus Schwarzenegger.

Alegeri prezidenţiale SUA. “Am ajuns la o decizie că nu îl mai pot sprijini pe Donald Trumo. Comportamentul său nu îmi lasă de ales decât să îi cer lui Donald Trump să se retragă”, a declarat şi senatorul Mike Crapo.

Alegeri prezidenţiale SUA. Fosta candidată la învestitură Carly Fiorina, a atras atenţia că “Donald Trump nu mă înţelege pe mine sau partidul meu”. “Îi cer lui Donald Trump să se retragă şi ca Partidul Republican să îl înlocuiască pe el cu guvernatorul Mike Pence”, a adăugat ea.

Alegeri prezidenţiale SUA. Între timp, şeful echipei de strângere de fonduri a lui Paul Ryan, Spencer Zwick, a declarat că a primit numeroase apeluri din partea donatorilor care “vor să ajute la strângerea de bani pentru a finanţa o nouă persoană să fie candidatul republican”.

Alegeri prezidenţiale SUA. Chiar şi candidatul republican la vicepreşedinţie, Mike Pence, s-a declarat ofensat de declaraţiile lui Trump.

Alegeri prezidenţiale SUA. “Ca soţ şi tată, am fost ofensat de cuvintele şi declaraţiile descrise de Donald Trump în clipul de acum 11 ani publicat ieri (vineri – n.r.). Nu aprob aceste remarce şi nu le pot apăra”, a spus Pence.

Alegeri prezidenţiale SUA. “Sunt recunoscător că şi-a exprimat remuşcare şi că şi-a cerut scuze din partea poporului american. Ne rugăm pentru familia sa şi aşteptăm cu nerăbdare oportunitatea pe care o are, să arate ce este în inima sa atunci când va apărea în faţa naţiunii, mâine noapte (duminică – n.r.)”, a adăugat el.

Alegeri prezidenţiale SUA. În discuţia înregistrată şi publicată vineri, Trump, care avea microfon, discuta într-un autocar cu Billy Bush, gazda show-ului “Access Hollywood”, înainte de a filma un material pentru emisiune.

Alegeri prezidenţiale SUA. “Am încercat să fac sex cu ea. Era căsătorită. I-am făcut avansuri (…), dar nu am ajuns nicăieri”, a spus Trump în clip.

Alegeri prezidenţiale SUA. El a vorbit şi despre atracţia sa pentru femei frumoase: “Încep pur şi simplu să le pup”. “Iar când eşti vedetă, te lasă (…). Poţi să le faci orice”, a adăugat el.

Alegeri prezidenţiale SUA. Într-o declaraţie scurtă, Trump a descris înregistrarea drept “laudă de vestiar, o conversaţie privată care a avut loc în urmă cu mulţi ani”. El a dat asigurări că declaraţiile "nu reflectă cine sunt". "Am spus că am greşit şi îmi cer scuze", a adăugat politicianul.

Alegeri prezidenţiale SUA. Trump, care a evocat în campanie infidelităţile preşedintelui Bill Clinton pentru a o discredita pe rivala sa republicană, Hillary, a insistat: “Bill Clinton mi-a spus lucruri mult mai rele pe terenul de golf –nici măcar pe aproape. Îmi cer scuze dacă cineva a fost ofensat”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Alegeri prezidenţiale SUA. Scandalul înregistrării video ia amploare. RĂSPUNSUL lui Donald Trump la cererea de a se retrage din cursa pentru Casa Albă