Antena Meniu Search
x

Alegerile din Ucraina au luat sfârşit! Oligarhul Petro Poroşenko a câştigat

Miliardarul Petro Poroşenko, cel care a încheiat alianţe atât cu tabăra lui Viktor Ianukovici, cât şi cu cea a fostului preşedinte, Viktor Iuşcenko, a câştigat alegerile prezidenţiale din primul tur

Miliardarul Petro Poroşenko, cel care a încheiat alianţe atât cu tabăra lui Viktor Ianukovici, cât şi cu cea a fostului preşedinte, Viktor Iuşcenko, a câştigat alegerile prezidenţiale din primul tur

UPDATE 21:50 Miliardarul ucrainean Petro Poroşenko, care s-a clasat pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Ucraina, cu 55,9%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, a declarat că priorităţile sale sunt să "pună capăt războiului" şi să conducă ţara pe calea "integării europene".

"Prima mea călătorie va fi în Donbas", bazinul minier din estul Ucrainei care reuneşte cele două regiuni separatiste Doneţk şi Lugansk, a anunţat Petro Poroşenko, în vârstă de 48 de ani, în faţa jurnaliştilor prezenţi la sediul său de campanie. Totodată, el s-a declarat în favoarea organizării alegerilor legislative anticipate în acest an.

Timoşenko a obţinut o scor mult mai mic, cu puţin sub 13%, conform Deschide.md.

Petro Poroşenko, politician ucrainean şi om de afaceri, s-a născut la 26 septembrie 1965, în oraşul Bolgrad, regiunea Odesa. Fondator al Partidului Regiunilor, formaţiunea politică din spatele fostului preşedinte Viktor Ianukovici, Poroşenko a fost ministru de Externe în guvernul Timoşenko, dar şi ministru al Economiei în guvernul Ianukovici. A avut un rol-cheie în revoluţia protocalie din 2004.

Îmbogăţit în anii 1990 pe ruinele Uniunii Sovietice, Poroşenko a susţinut făţiş contestarea proeuropeană de la Kiev ce a condus la îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Alegerile din Ucraina au luat sfârşit! Oligarhul Petro Poroşenko a câştigat