Antena Meniu Search
x

Video Alegerile lui Putin, atacate. Cabină de vot incendiată, secţii lovite cu cocktail-uri Molotov, voturi distruse cu cerneală verde

Alegerile din Rusia au fost marcate de incidente încă din prima zi. Ruşii sunt chemaţi la urne, pentru următoarele trei zile, pentru a-şi alege preşedintele. Aşa cum era de aşteptat, Vladimir Putin este marele favorit, sondajele arătându-l cu 80% intenţie de vot.

de Redactia Observator

la 15.03.2024, 16:23

Alegerile lui Putin, atacate. Cabină de vot incendiată, secţii atacate cu cocktail-uri Molotov, voturi distruse cu vopsea verde
- Captura X / Telegram

Prima zi de alegeri din Rusia nu a fost lipsită de incidente. Şi nu s-au întâmplat în orăşele izolate din colţurile ţării, ci chiar în marile metropole Moscova, respectiv Sankt-Petersburg. Astfel, în Moscova, o femeie a incendiat o cabină de vot după ce a stropit-o cu un lichid inflamabil. Potrivit canalului de Telegram Baza, femeia în vârstă de 70 de ani a filmat tot incidentul cu telefonul mobil. Ea a fost imediat reţinută de poliţişti şi dusă la cea mai apropiată secţie. Ea riscă pedeapsa cu închisoarea între 3 şi 5 ani.

Sunt implicaţi ucrainenii în astfel de incidente?

Potrivit publicaţiei Fontanka, în Sankt-Petersburg o tânără de 21 de ani a aruncat cu un cocktail Molotov în şcoala nr.358, acolo unde erau amenajate două secţii de votare. Dusă la secţie, tânăra le-a spus poliţiştilor că a fost abordată de ucraineni pe un canal de Telegram, iar aceştia i-au promis că o vor plăti dacă incendiază secţiile de votare.

Pe acelaşi subiect

Un alt incident cu cocktail Molotov s-a petrecut şi în oraşul, acolo unde tot o femeie a încercat să dea vot tuturor urnelor. Şi această persoană a fost reţinută.

În Moscova, precum şi în regiunile Rostov şi Voronej, voturile au fost stropite cu cerneală verde. În acest caz, toate voturile din urne vor fi anulate, dat fiind faptul că toate buletinele de vot au fost deterioate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Alegerile lui Putin, atacate. Cabină de vot incendiată, secţii lovite cu cocktail-uri Molotov, voturi distruse cu cerneală verde