Antena Meniu Search
x

Video Alegerile parlamentare din Franța. După anunțarea rezultatelor, partidul lui Macron se teme de o "paralizie politică totală"

Eşec usturător pentru partidele care-l susţin pe preşedintele Emmanuel Macron, în al doilea tur al alegerilor parlamentare din Franţa. Macron a pierdut majoritatea absolută în Adunarea Deputaţilor. Coaliţia susţinătorilor săi va avea doar 247 de deputaţi, cu peste 40 mai puţin decât majoritatea.

de Redactia Observator

la 20.06.2022, 08:21

Vezi și

Alianţa de stânga a lui Jean-Luc Melenchon, care include şi ecologiştii, s-a clasat pe locul doi cu 147 mandate. Iar extrema dreaptă condusă de Marine Le Pen va avea 90 de parlamentari, un record absolut pentru acest partid.

Macron va fi nevoit să negocieze pentru fiecare proiect

Pentru ca legile să le fie votate, Macron şi aliaţii săi ar avea nevoie de o alianţă cu Republicanii, fostul partid de guvernământ de dreapta. Acesta va avea 68 de deputaţi şi a anunţat deja că va pune condiţii pentru a-şi da voturile.

Tabăra lui Macron se teme de o "paralizie politică totală" şi vorbeşte chiar de dizolvarea parlamentului în cel mult un an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Alegerile parlamentare din Franța. După anunțarea rezultatelor, partidul lui Macron se teme de o "paralizie politică totală"