Antena Meniu Search
x

Video Alegerile prezidenţiale din Cehia. Cine este generalul Petr Pavel, care a obţinut o victorie zdrobitoare

Petr Pavel, general în retragere, a câștigat alegerile prezidențiale din Cehia, în fața fostului prim-ministru Andrej Babiš, transmite The Guardian

de Redactia Observator

la 29.01.2023, 09:27

Vezi și

Generalul Petr Pavel, victorie zdrobitoare în alegerile prezidențiale din Cehia. Cu aproximativ 88% din voturi numărate, Pavel conducea cu 57% la 42,96%, o diferență de aproape 700.000 de voturi la nivel național, lăsându-și adversarul cu un deficit insurmontabil.

Petr Pavel, ales preşedinte în Cehia

Pe măsură ce se confirma victoria sa, Petr Pavel s-a adresat triumfător susținătorilor entuziasmați de la sediul său de campanie. Potrivit Mediafax, el a fost întâmpinat cu scandări: "Președinte, președinte".

În urma acestui rezultat, Pavel, fost șef al Statului Major al armatei, va prelua funcția de președinte al Cehiei în luna martie, de la actualul președinte în exercițiu, Milos Zeman, care a deținut această funcție în ultimul deceniu, dar căruia i se interzice prin constituție să candideze pentru un nou mandat.

Previziuni despre mandatul lui Petr Pavel

"Pavel este un tip diferit. El este mult mai civilizat și mai cu picioarele pe pământ. El pune mult accent pe reprezentare și are opinii pro-occidentale puternice. Pe scena internațională, vom vedea la președinție pe cineva care reprezintă ceea ce a fost Václav Havel și este o schimbare față de ultimii doi președinți", a declarat Jiří Pehe, analist politic și director al Universității New York din Praga, care a spus despre actualul președinte că a fost "pro-rus, a sabotat sancțiunile împotriva rușilor, a ocolit constituția".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Alegerile prezidenţiale din Cehia. Cine este generalul Petr Pavel, care a obţinut o victorie zdrobitoare