Antena Meniu Search
x

Alertă în Australia. Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au mestecat gumă cu ciuperci. Pacienţii aveau "halucinaţii îngrozitoare"

Autorităţile din Australia şi Noua Zeelandă au avertizat joi împotriva gumelor de mestecat "cu ciuperci" comercializate de compania Uncle Frog după înregistrarea a cel puţin cinci cazuri de spitalizare a unor persoane care au consumat aceste produse, scrie Agerpres.  

de Redactia Observator

la 27.06.2024 , 12:05

Alertă în Australia. Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au mestecat gumă cu ciuperci. Pacienţii aveau "halucinaţii îngrozitoare"
Alertă în Australia. Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au mestecat gumă cu ciuperci. Pacienţii aveau "halucinaţii îngrozitoare" - Profimedia Images

"Halucinaţii tulburătoare", "somnolenţă sau pierderea cunoştinţei", "o activitate de tip convulsiv şi mişcări involuntare cum ar fi contracţii ale braţelor şi picioarelor", precum şi "mişcări oculare" fac parte dintre simptomele dezvăluite de autorităţile sanitare din cele două ţări.

"Anchetele continuă pentru a se stabili ce conţin aceste produse. Le recomandăm oamenilor, cu fermitate, să nu le consume", a declarat Darren Roberts, directorul medical al centrului de informare privind substanţele otrăvitoare din statul australian New South Wales (NSW).

Cel puţin cinci persoane au fost spitalizate după ce au consumat gume de mestecat de acest tip în New South Wales, un stat din sud-estul Australiei, a declarat Direcţia Generală pentru Sănătate din NSW, într-un comunicat publicat miercuri.

Articolul continuă după reclamă

Food Standards Australia New Zealand (FSANZ), agenţia responsabilă cu elaborarea normelor alimentare pentru Australia şi Noua Zeelandă, a precizat că Uncle Frog, o companie al cărei site nu mai putea fi accesat joi, a dispus retragerea acestor produse de la vânzare.

Pe acelaşi subiect

Alertă sanitară în Australia

Gumele de mestecat cu ciuperci produse de compania Uncle Frog sunt comercializate în două sortimente: unul menit să ajute la dezvoltarea "memoriei şi a concentraţiei" şi altul care ar oferi "energie şi putere".

Mesajele tipărite pe pachetele puse în vânzare le promit cumpărătorilor că le "vor face ziua mai bună" şi că aceste gume de mestecat au fost "infuzate cu cea mai bună cânepă de pe Pământ". O victimă a acestui produs, Laura Jones, care locuieşte în Perth, a declarat că a fost spitalizată din cauza unei crize de tahicardie. "Ritmul meu cardiac a urcat la 160 de bătăi pe minut", a precizat ea. 

"A fost un pic ciudat, pentru că preţul era de 50 de dolari australieni (aproximativ 31 de euro) pentru opt gume de mestecat, deci a fost destul de scump", a declarat ea pentru televiziunea publică din Australia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Stiri externe » Alertă în Australia. Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au mestecat gumă cu ciuperci. Pacienţii aveau "halucinaţii îngrozitoare"