Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anchetă în cazul morţii Sharei. Iubitul în casa căruia a fost răpusă de droguri şi alţi doi bărbaţi, trimişi în judecată

Anchetă la final în cazul Sharei, olimpica de 16 ani din Bucureşti, răpusă de droguri în casa iubitului ei din Piatra Neamţ. Trei persoane vor fi trimise în judecată pentru trafic şi deţinere de droguri de risc și mare risc.

de Redactia Observator

la 25.06.2024 , 13:37

trei persoane acuzate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu şi punere la dispoziţie a unui imobil pentru consum ilicit de droguri, au fost trimise în judecată în cazul morţii Sharei, olimpica de 16 ani care a murit după ce a consumat droguri de tip cristal în casa unui adolescent din Piatra Neamţ, anul trecut.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre bărbaţi este acuzat că, pe 30 iulie 2023, a achiziţionat de la un alt suspect trimis în judecată în acelaşi dosar, droguri de mare risc, a consumat şi a oferit în vederea consumului o cantitate apreciabilă de drog unei victime minore în vârstă de 16 ani, care, ulterior consumului, a decedat.

Substanţa periculoasă consumată de tânără

Articolul continuă după reclamă

"Conform raportului medico-legal moartea persoanei vătămate minore fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecinţa unei intoxicaţii acute cu 4-Methylmetchatinonă (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă şi hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar. În urma cercetărilor efectuate, în sarcina celor doi coinculpaţi în cauză s-a reţinut că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada iunie 2022 - august 2023, au deţinut şi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) şi mare risc (din categoria catinonelor, cunoscute sub denumirea generică de cristal)", se arată în comunicatul DIICOT.

De asemenea, un al bărbat este acuzat că, în perioada 15 iulie - 1 august 2023, a pus la dispoziţie zilnic apartamentul în care locuia fără forme legale în vederea consumului de droguri. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Neamţ. Ancheta în acest caz a demarat pe 31 iulie 2023, după ce o minoră în vârstă de 16 ani din Bucureşti, venită la Piatra-Neamţ la un concurs, a decedat în urma consumului droguri.

Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi comercializat şi drogul de tip cristal, consumat de către minora de 16 ani şi considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicaţiei care a condus la decesul acesteia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Evenimente » Anchetă în cazul morţii Sharei. Iubitul în casa căruia a fost răpusă de droguri şi alţi doi bărbaţi, trimişi în judecată