Antena Meniu Search
x

Premierul Maltei: armele folosite de libienii care au deturnat avionul erau nişte banale replici

Doi atacatori au deturnat o cursă aeriană libiană către Malta şi ameninţă că aruncă avionul în aer, informează presa malteză, citată de Reuters. La bord se află 118 oameni.

Vezi și

Update ora 19.55: Armele folosite de libienii care au deturnat avionul cu peste 110 oameni la bord, în Malta, erau nişte banale REPLICI.

Indivizii au ţinut sub tensiune vreme de câteva ore atât ostaticii, cât şi autorităţile din Malta. Au ajuns la o înţelegere cu negociatorii maltezi şi s-au predat, fără vărsare de sânge. În urmă cu puţin timp însă, Premierul Maltei, Joseph Muscat, a spus că expertiza balistică arată că armele nu erau reale, ci doar nişte replici.

Update: Ministerul de Externe de la Bucureşti confirmă că în avionul deturnat în Malta nu au fost cetăţeni români.

Redăm, integral, precizările Ministerului de Externe:

Pe acelaşi subiect

"În continuarea informaţiilor cu privire la aeronava deturnată în Malta, precizăm următoarele:

Conform informaţiilor primite de la autorităţile locale, printre pasagerii aeronavei nu se află cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe, prin oficiile consulare implicate, menţine în atenţie incidentul, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară."

Update ora 16.50: Criza ostaticilor din Malta s-a încheiat. Toţi ostaticii au fost eliberaţi, inclusiv membrii echipajului avionului deturnat. Iar cei doi terorişti s-au predat autorităţilor malteze.

Update ora 16:27 - Cel care a deturnat aeronava în Malta a declarat pentru televiziunea de stat libiană că este şeful unui partid pro-Gaddafi.

Update ora 15:50 - Toţi ostaticii au fost eliberaţi, anunţă Times of India.

Update ora 14:40 - Cei care au deturnat avionul în Malta au eliberat 65 de pasageri. Ministrul libian al Transporturilor negociază în continuare cu ei.

Update 14:20 - Ministrul libian al Transporturilor, Milad Matouk, negociază cu cei care au deturnat avionul în Malta. Deocamdată nu este clar dacă este vorba de unul sau doi piraţi ai aerului, scrie Times of Malta.

Update ora 14.10 - VIDEO - Viceprimarul localităţii malteze Lija, de lângă aeroport, a declarat, pentru BBC: Sunt doi oameni la bord care ameninţă să arunce în aer avionul!"

Aici e declaraţia video a viceprimarului maltez (sursa: BBC News):

Update ora 14:03 - Pilotul avionului deturnat a discutat cu Turnul de Control de la Tripoli,  înainte de pierderea comunicaţiilor, şi a anunţat că aeronava este deturnată. El a încercat să aterizeze în Libia, însă atacatorii au refuzat. 

Potrivit Al Arabiya, la bordul avionului se află 82 de bărbaţi, 28 de femei şi un copil.

Update ora 13:35 - Conducerea aeroportului internaţional din Malta a anunţat pasagerii că toate zborurile au fost amânate.

Update ora 13:20 - Unul dintre cei care au deturnat aeronava a anunţat că are o grenadă, scria Times of Malta. El spune că este un susţinător al fostului dictator Muammar Gaddafi şi că ar fi dispus să elibereze pasagerii, dar nu şi membrii echipajului, dacă cererile sale vor fi îndeplinite.

Cererile nu sunt clare, deocamdată.

Aeronava zbura de la Sebha la Tripoli. În total, în aeronavă sunt 111 pasageri şi şapte membri ai echipajului.

Avionul a aterizat pe Aeroportul Internaţional din Malta, care se află între localităţile Luqa and Gudja.

Update ora 13:00 - Avionul deturnat este un Airbus A320, aparţinând companiei de stat Africa Airways. Aeronava se îndrepta spre Tripoli, a traversat Marea Mediterana şi a aterizat în Malta.

Autorităţile de la Valleta au dat asigurări că au luat măsurile de urgenţă necesare.

----------------------------

Doi atacatori au deturnat o cursă aeriană libiană către Malta şi ameninţă că aruncă avionul în aer, informează presa malteză, citată de Reuters. La bord se află 118 oameni.

Premierul maltez, Joseph Muscat, a postat pe Twitter că a fost informat de potenţialul atac. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu este clar deocamdată care sunt revendicările.

Revenim cu detalii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Premierul Maltei: armele folosite de libienii care au deturnat avionul erau nişte banale replici