Antena Meniu Search
x

ALERTĂ în Ucraina! Manifestanţi proruşi invadează sediul administraţiei de la Doneţk

UPDATE: Manifestanţi proruşi au preluat duminică seara controlul asupra unei clădiri aparţinând administraţiei regionale la Harkov, un oraş important situat în estul Ucrainei, instalând steagul rusesc pe aceasta

 Tensiune maxima în Ucraina după ce mai mulți manifestanţi pro-ruşi au pătruns în forţă în sediul administraţiei provinciale din oraşul Doneţk. Aproximativ 150 de persoane s-au desprins dintr-un grup de 2000 de protestatari care manifestau în apropierea sediului administrației și au preluat contolul.

Poliția a încercat să îi oprească, însă 50 dintre aceștia au reușit să pătrundă în sediu. Mai mult, ei au coborât steagul ucrainean care flutura deasupra clădirii de zece etaje şi au ridicat în locul lui unul rusesc.

Manifestanţi agitau panouri cu sloganuri ca "Doneţk, oraş rusesc", "Daţi-ne un referendum" privind independenţa şi alipirea la Rusia sau "NATO afară".

De la înlăturarea regimului ucrainean prorus de către manifestanţi proeuropeni, tensiunile sunt puternice în estul rusofon al Ucrainei, la frontiera cu Rusia.

sursă: mediafax.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ALERTĂ în Ucraina! Manifestanţi proruşi invadează sediul administraţiei de la Doneţk