Antena Meniu Search
x

Video Alertă la Miami. Melcii giganţi transmit meningita, mai multe zone au fost plasate în carantină

Alertă la Miami - melci giganţi! Moluşte lungi cât palma transmit virusul meningitei şi distrug 500 de specii de plante. Autorităţile au izolat mai multe zone în care au declarat carantină. Melcii enormi nu au mai apărut la Miami de aproape 50 de ani. Nimeni nu ştie de unde au reapărut acum.

de Redactia Observator

la 21.06.2023, 21:55

Vezi și

Melcii fac parte din specia gigant african şi au apărut la Miami la începutul lunii. Peste 200 de moluşte de dimensiuni neobişnuite au fost găsite până acum. Melcii gigantici distrug nu doar plantele. Rod şi plastic, ipsosul de pe pereţi, iar carcasa lor este atât de dură încât taie cauciucurile maşinilor. "În primul rând, pericolul este că sunt mâncători feroce de plante. Pot provoca multe daune şi pentru amenajarea peisagistică şi pentru agricultură", a declarat William Kerr, entomolog.

Melcii africani pot depune până la 2.500 de ouă pe an

"Poartă un parazit numit viermele lung al şobolanului, care poate aduce meningita la oameni şi la alte mamifere", a declarat Trevor Smith, Departamentul pentru Agricultură din Florida. Locuitorii din zona carantinată nu au voie să extermine melcii enormi şi nici să scoată din coridoarele de securitate plante, pământ şi materiale de construcţii.

Trebuie să cheme echipe speciale de intervenţie. Biologii au misiunea să recupereze moluştele şi identifice cuiburile în care melcii africani pot depune până la 2.500 de ouă pe an. Melcii gigantici africani au mai terorizat America. Locuitorii din Florida au luptat cu ei 10 ani, iar ca să îi extermine au cheltuit peste 23 de milioande de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Alertă la Miami. Melcii giganţi transmit meningita, mai multe zone au fost plasate în carantină