Antena Meniu Search
x

Video Alertă sanitară în SUA: niveluri îngrijorătoare de mercur în conservele de ton. De ce este periculos pentru sănătate

Alertă sanitară în Statele Unite. Experţii în sănătate anunţă că au descoperit niveluri îngrijorătoare de mercur în conservele de ton de la unele dintre cele mai consumate branduri. În unele cazuri, concentraţia era atât de mare, încât au cerut oamenilor să nu mai consume. În special femeile însărcinate sunt sfătuite să nu mănânce ton la conservă, deoarece ingerarea de concentraţii mari de mercur poate pune în pericol dezvoltarea fătului.  

de Redactia Observator

la 10.02.2023, 21:43

Vezi și

Mercurul este un element otrăvitor, care are tendința de acumulare în corp în decursul timpului. Acționează ca o neurotoxină, distrugând țesutul nervos și cel cerebral.

Intoxicația acută, datorată unor concentrații mari de mercur, provoacă o serie de tulburări cognitive, comportamentale, senzoriale și motorii. Cele mai evidente simptome includ tremurul, labilitatea emoțională (iritabilitate, timiditateexcesivă, pierdereaîncrederii de sine și nervozitate), insomnie, pierderea memoriei, schimbări neuromusculare (slăbiciune musculară, atrofierea mușchilor și spasme), dureri de cap, polineuropatie (parestezie, reflexe tendonale hiperactive, reducerea vitezei de conducție a nervilor motorii și senzitivi), iar funcția cognitivă este deficitară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Alertă sanitară în SUA: niveluri îngrijorătoare de mercur în conservele de ton. De ce este periculos pentru sănătate