Foto

Alexandru, românul care a îngrozit Belgia, după ce și-a făcut un selfie cu o tânără pe care a violat-o, apoi a lăsat-o să moară, și-a aflat sentința

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 26.05.2021, 09:10.
Actualizat: 26.05.2021, 09:11

Alexandru Caliniuc, tânărul din Suceava care la 24 de ani a îngrozit Belgia, după ce a violat o tânără care se plimba pe plajă, apoi a lăsat-o să moară, în 2017, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Procurorul Céline D'havé a cerut închisoare pe viață în cazul său, însă instanța și juriul au luat în calcul vârsta românului și faptul că nu existau antecedente penale în cazul său.

Alexandru Caliniuc plange la aflarea anilor grei de închisoare la care a fost condamnat

Alexandru, românul care a îngrozit Belgia, după ce și-a făcut un selfie cu o tânără pe care a violat-o, apoi a lăsat-o să moară, și-a aflat sentința

Profimedia Images/ Facebook

Juriul popular din procesul de la Bruges l-a declarar vinovat pe Alexandru Caliniuc, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru asasinarea și violul lui Sofie Muylle, pe 22 ianuarie 2017, pe plaja Knokke.

Românul a recunoscut că a violat victima, dar a negat întotdeauna că i-a luat viața în mod intenționat. Potrivit membrilor juriului, nici nu s-a pus problema torturii, și asta pentru că tânăra din Roeselare a murit de hipotermie, scrie nieuwsblad.be.

Citește și:

Tânăra a fost abuzată ore întregi, apoi lăsată să moară de frig

Potrivit instanței, Alexandru Caliniuc a ales în acea noapte să-și dea frâu „poftelor sexuale cu o victimă complet fără apărare”.

„În niciun moment nu a tratat-o ​​ca pe un semen din carne și sânge, ci ca pe un obiect. Se pare că asta nu a trezit milă, ci pură fantezie. Aceasta este dovada unui model moral profund tulburat. De profundă depravare sexuală”, a notat juriul.

„Domnule Caliniuc, v-ați auzit sentința, 25 de ani. (...) Ai avut o viață în mâinile tale, ai aruncat-o, neglijent și indiferent, de parcă nu ar fi o ființă umană, ci un obiect. Nu asta vă facem noi, nu-i așa ? Pedeapsa îți oferă o altă perspectivă. O nouă șansă. Dar pentru asta e nevoie să vă dați seama de suferința extraordinară pe care ați provocat-o familiei Muylle. Vă pot recomanda doar, dacă simțiți din nou nevoia de a fi un clovn în închisoare: gândiți-vă doar la enormul dezastru pe care l-ați provocat. Altfel ar fi doar 25 de ani irosiți”, i-a spus Willem De Pauw, președintele instanței.

Alexandru Caliniuc și-a făcut un selfie cu tânăra pe moarte

Potrivit procurorului Céline D'havé, Caliniuc a comis cea mai gravă infracțiune care poate fi comisă. Alexandru nu este vinovat doar de crimă, ci și de viol cu circumstanțele agravante, căci Sofie Muylle era vulnerabilă și avea nevoie de ajutor. Mai mult, românul chiar a filmat toată grozăvia cu telefonul mobil și și-a făcut un selfie cu victima lui aflată pe moarte.

Confluența acestor două infracțiuni deosebit de grave este o dovadă a unei cruzimi extraordinare.

”Este sigur că Sophie s-a luptat mult înainte să moară și că i s-au produs suferințe inumane. Dacă ar depinde de mine, nu există nicio circumstanță care să justifice și să atenueze acea violență și acea suferință”, a spus procurorul Céline D'havé.

Cu toate acestea, jurații au luat în calcul vârsta tânără a lui Caliniuc și faptul că are un cazier curat. Avocatul Pieter Filipowicz a adus în discuție în fața juraților că “fondul religios al românului a jucat un rol important în formarea personalității sale”. În plus, s-a menționat faptul că Alexandru Caliniuc a muncit din greu în Italia și Belgia pentru a-și întreține familia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.