Antena Meniu Search
x

Foto Alexandru, românul care a îngrozit Belgia, după ce și-a făcut un selfie cu o tânără pe care a violat-o, apoi a lăsat-o să moară, și-a aflat sentința

Alexandru Caliniuc, tânărul din Suceava care la 24 de ani a îngrozit Belgia, după ce a violat o tânără care se plimba pe plajă, apoi a lăsat-o să moară, în 2017, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Procurorul Céline D'havé a cerut închisoare pe viață în cazul său, însă instanța și juriul au luat în calcul vârsta românului și faptul că nu existau antecedente penale în cazul său.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.05.2021, 09:11

Alexandru Caliniuc plange la aflarea anilor grei de închisoare la care a fost condamnat
Alexandru, românul care a îngrozit Belgia, după ce și-a făcut un selfie cu o tânără pe care a violat-o, apoi a lăsat-o să moară, și-a aflat sentința - Profimedia Images/ Facebook
  • Sofie Muylle a fost violată până la moarte de Alexandru Caliniuc, pe o plajă din Belgia, în ianuarie 2017.

Juriul popular din procesul de la Bruges l-a declarar vinovat pe Alexandru Caliniuc, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru asasinarea și violul lui Sofie Muylle, pe 22 ianuarie 2017, pe plaja Knokke. 

Românul a recunoscut că a violat victima, dar a negat întotdeauna că i-a luat viața în mod intenționat. Potrivit membrilor juriului, nici nu s-a pus problema torturii, și asta pentru că tânăra din Roeselare a murit de hipotermie, scrie nieuwsblad.be.

Tânăra a fost abuzată ore întregi, apoi lăsată să moară de frig

Potrivit instanței, Alexandru Caliniuc a ales în acea noapte să-și dea frâu „poftelor sexuale cu o victimă complet fără apărare”. 

Pe acelaşi subiect

„În niciun moment nu a tratat-o ​​ca pe un semen din carne și sânge, ci ca pe un obiect. Se pare că asta nu a trezit milă, ci pură fantezie. Aceasta este dovada unui model moral profund tulburat. De profundă depravare sexuală”, a notat juriul.

„Domnule Caliniuc, v-ați auzit sentința, 25 de ani. (...) Ai avut o viață în mâinile tale, ai aruncat-o, neglijent și indiferent, de parcă nu ar fi o ființă umană, ci un obiect. Nu asta vă facem noi, nu-i așa ? Pedeapsa îți oferă o altă perspectivă. O nouă șansă. Dar pentru asta e nevoie să vă dați seama de suferința extraordinară pe care ați provocat-o familiei Muylle. Vă pot recomanda doar, dacă simțiți din nou nevoia de a fi un clovn în închisoare: gândiți-vă doar la enormul dezastru pe care l-ați provocat. Altfel ar fi doar 25 de ani irosiți”, i-a spus Willem De Pauw, președintele instanței.

Alexandru Caliniuc și-a făcut un selfie cu tânăra pe moarte

Potrivit procurorului Céline D'havé, Caliniuc a comis cea mai gravă infracțiune care poate fi comisă. Alexandru nu este vinovat doar de crimă, ci și de viol cu circumstanțele agravante, căci Sofie Muylle era vulnerabilă și avea nevoie de ajutor. Mai mult, românul chiar a filmat toată grozăvia cu telefonul mobil și și-a făcut un selfie cu victima lui aflată pe moarte.

Confluența acestor două infracțiuni deosebit de grave este o dovadă a unei cruzimi extraordinare.

”Este sigur că Sophie s-a luptat mult înainte să moară și că i s-au produs suferințe inumane. Dacă ar depinde de mine, nu există nicio circumstanță care să justifice și să atenueze acea violență și acea suferință”, a spus procurorul Céline D'havé.

Cu toate acestea, jurații au luat în calcul vârsta tânără a lui Caliniuc și faptul că are un cazier curat. Avocatul Pieter Filipowicz a adus în discuție în fața juraților că “fondul religios al românului a jucat un rol important în formarea personalității sale”. În plus, s-a menționat faptul că Alexandru Caliniuc a muncit din greu în Italia și Belgia pentru a-și întreține familia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Alexandru, românul care a îngrozit Belgia, după ce și-a făcut un selfie cu o tânără pe care a violat-o, apoi a lăsat-o să moară, și-a aflat sentința