Antena Meniu Search
x

Video "Allah este mare! Allah este mare!". Soț și soție, scoși de sub dărâmături după aproape 300 de ore, în Turcia

Momente dramatice în Turcia. La miezul nopţii s-au încheiat căutările supravieţuitorilor seismului de pe 6 februarie. Un cuplu a fost scos de sub ruine pe ultima sută de metri. 

de Redactia Observator

la 20.02.2023, 07:42

Vezi și

Soţul şi soţia au rezistat sub dârâmături aproape 300 de ore, cele mai grele din viaţa lor.  

Nou bilanţ al cutremurelor din Turcia şi Siria: 47.000 de morţi

Cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria s-au soldat cu aproape 47.000 de morţi, dintre care cel puţin 41.020 pe teritoriul Turciei, conform celui mai recent bilanţ, scrie TRT Woerld

În Siria, bilanţul este de aproape 5.900 de morţi.

În Turcia, cutremurul a lovit mai multe provincii: Kahramanmaraş, Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Hatay, Gaziantep, Malatya, Kilis, Osmaniye, Elazig, Şanliurfa. Au fost afectaţi peste 13 milioane de oameni, potrivit aa.com.tr, citată de News.ro. Seismele cu magnitudine 7.7 şi 7.6. au fost urmate de mai mult de 6.210 replici. În zonele afectate intervin 19.436 de salvatori, iar pentru sinistraţi s-au instalat 216.166 de corturi. Cu excepţia provinciilor Kahramanmaraş şi Hatay, în celelalte provincii căutările au încetat.

Au fost evacuaţi către alte provincii 460.900 de oameni, potrivit autorităţilor. “În taberele de sinistraţi cu corturi sau containere, dar şi în casele de oaspeţi publice, sunt găzduite peste un milion de persoane afectate de cutremure”, a afirmat Yunus Sezer, şeful agenţiei guvernamentale AFAD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Stiri externe » "Allah este mare! Allah este mare!". Soț și soție, scoși de sub dărâmături după aproape 300 de ore, în Turcia