Antena Meniu Search
x

Al-Qaida revendică un atentat sinucigaș în nordul Damascului

Frontul Al-Nosra, filiala siriană a organizației Al-Qaida, a revendicat luni un atentat sinucigaș comis cu câteva ore mai devreme într-un cartier controlat de regim în nordul capitalei Damasc

Frontul Al-Nosra, filiala siriană a organizației Al-Qaida, a revendicat luni un atentat sinucigaș comis cu câteva ore mai devreme într-un cartier controlat de regim în nordul capitalei Damasc

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), trei membri ai forțelor de securitate și trei agresori — printre care teroristul kamikaze — și-au pierdut viața în atac. La rândul său, un responsabil din cadrul serviciilor siriene de securitate a afirmat că niciun membru al trupelor guvernamentale nu a fost ucis.

"Un grup terorist, deplasându-se pe motociclete, a atacat forțele de securitate în cartierul Roukneddine. Când membrii acestuia și-au dat seama că sunt încercuiți și nu pot scăpa, unul dintre ei și-a detonat centura cu explozivi", a precizat acest responsabil.

"Cu ajutorul lui Allah, trei dintre leii noștri au reușit să pătrundă în clădirea serviciilor de logistică" (ale armatei), a comentat Frontul Al-Nosra pe Twitter la câteva ore după incident.

Potrivit unui responsabil din cadrul spitalului Hisham Sinan, care se află în apropiere de locul atacului, șase persoane au fost rănite și internate în spital.

Roukneddine, situat în nordul Damascului, este un cartier rezidențial controlat de regim, care a instalat în zonă mai multe puncte de control.

Martori chestionați de AFP au vorbit despre o explozie urmată de un schimb de focuri care a durat aproximativ 15 minute.

Grupuri rebele au reușit să se implanteze la est de Roukneddine, în Ghouta de Est, de unde trupele guvernamentale încearcă să le alunge.

Războiul din Siria s-a soldat cu peste 220.000 de morți în patru ani, iar circa 10 milioane de persoane, jumătate din populația țării, au fost deplasate, dintre care aproape trei milioane au fugit din țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Al-Qaida revendică un atentat sinucigaș în nordul Damascului