Antena Meniu Search
x

Galerie foto Altar de flori la şcoala unde învăţau cei cinci copii morţi în accidentul din Australia. Autorităţile vorbesc despre o tragedie naţională

Australienii vorbesc despre o "tragedie națională", după ce cinci copii au fost uciși într-un accident petrecut ieri. Elevii au murit, după ce au căzut dintr-un castel gonflabil care a fost luat de vânt.

de Redactia Observator

la 17.12.2021, 12:34

Accidentul, cauzat de o rafală de vânt, s-a petrecut joi în timpul unei petreceri a unei școli primare din Devonport, Tasmania. Poliția a transmis că elevii au căzut de la o înălțime de aproximativ 10 metri, potrivit BBC.

Poliția a identificat victimele ca fiind Addison Stewart, în vârstă de 11 ani, Zane Mellor, Jye Sheehan, Jalailah Jayne-Maree Jones și Peter Dodt, în vârstă de 12 ani. Alți trei colegi sunt în continuare în stare critic[ la spital. Un al patrulea a fost externat ieri, starea lui de sănătate fiind una bună potrivit medicilor. Poliția a spus că părinții victimelor nu au dorit să vorbească în public despre această tragedie, dar alte rude au oferit un omagiu în mediul online.

Flori şi jucării la şcoala unde învâţau cele cinci victime

La şcoala unde învăţau cei cinci copii, colegii şi prietenii u adus flori şi jucări, formând un altar în memoria celor care au pierit mult prea devreme în teribilul accident. Întrega comunitate este în stare de şoc, la fel şi profesorii şi colegii celor cinci victime.

Pe acelaşi subiect

Mătuşa lui Addison a publicat de asemenea un mesaj pe aceeaşi pagină de donaţii, spunând că banii pe care îi va strânge vor fi oferiţi părinţilor fetei care sunt acum nevoiţi să "îşi trăiască viaţa fără fiica lor preţioasă". "Viaţa nepoatei mele a fost luată în mod tragic în accidentul de azi. Sper să strâng nişte bani pentru fratele meu şi cumnata mea, care să îi ajute la plata costurilor pentru înmormântare. Nici nu îmi pot găsi cuvintele în acest moment. Toată lumea este devastată. A fost întotdeauna un sulet atât de dulce. Toţi te iubim, Paddi Melon", a scris mătuşa tinerei moarte.

Anchetă pentru stabilirea cauzelor exacte

Patru copii au murit şi alţi cinci au fost răniţi, unii dintre ei cu leziuni grave, după ce o rafală de vânt a ridicat în aer un castel gonflabil instalat în curtea unei şcoli din insula Tasmania, situată în sud-estul Australiei, a informat joi Poliţia locală, citată de EFE, scrie AGERPRES.

"O rafală de vânt a ridicat în aer castelul gonflabil. Mai mulţi copii au căzut de la o înălţime de aproape zece metri în jurul orei 10:00 şi au primit îngrijiri medicale la faţa locului. S-au produs câteva leziuni grave", a informat Poliţia din Tasmania pe reţelele de socializare.

Un grup de ambulanţe se află în zonă şi au fost mobilizate inclusiv elicoptere pentru a-i asista pe cei răniţi, au informat autorităţile locale într-un mesaj postat pe Facebook. Accidentul a avut loc în timp ce şcoala primară The Hillcrest, din oraşul Devonport, din nordul Tasmaniei, organiza serbarea de Crăciun a elevilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Altar de flori la şcoala unde învăţau cei cinci copii morţi în accidentul din Australia. Autorităţile vorbesc despre o tragedie naţională