Antena Meniu Search
x

Video Alunecare de teren ca un tsunami în Japonia, cel puțin 2 morți și zeci de răniți. A fost mobilizată armata, alertă de grad maxim

Doi oameni au murit şi cel puţin 20 au fost daţi dispăruţi în Japonia, după ce o alunecare de teren a măturat tot ce i-a ieşit în cale. Zeci de case, maşini şi gospodării întregi au fost înghiţite de torent. Autorităţile se tem că numărul victimelor ar putea să crească.

de Redactia Observator

la 03.07.2021, 21:40

Vezi și

În mai puţin de un minut, torentul a distrus tot ce se afla în drumul său. Zeci de case, gospodării întregi şi maşini au fost înghiţite de viitură. În imaginile surprinse de martori, se vede cum oamenii de pe stradă fug disperaţi din calea dezastrului. Mulţi dintre localnici nu au avut nicio şansă.

Japonia a mobilizat armata, alertă de grad maxim

Aproape 3.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, după ce mai mulţi stâlpi de electricitate au fost doborâţi. Nici copacii n-au rezistat în faţa viiturii. Tragedia a avut loc într-o staţiune cu izvoare termale din oraşul Atami, aflată la 90 de kilometri distanţă de Tokyo. Principala cauză a fost vremea extremă. În doar două zile, a plouat mai mult decât într-o lună.

Guvernul japonez a mobilizat armata pentru a-i căuta pe cei daţi dispăruţi şi a ajuta la curăţarea străzilor. Autorităţile au emis alertă de gradul 5, cel mai ridicat nivel, dar şi ordine de evacuare pentru mai multe localităţi din apropiere de Tokyo, în care ar putea avea loc alte alunecări de teren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Alunecare de teren ca un tsunami în Japonia, cel puțin 2 morți și zeci de răniți. A fost mobilizată armata, alertă de grad maxim