Antena Meniu Search
x

Alunecări masive de teren în Guatemala. Cel puțin 130 de morți și peste 300 de dispăruți

Peste 130 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma unei masive alunecări de teren din Guatemala, iar alţi peste 300 sunt daţi dispăruţi, potrivit oficialilor

Vezi și

Peste 130 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma unei masive alunecări de teren din Guatemala, iar alţi peste 300 sunt daţi dispăruţi, potrivit oficialilor

Aproape 2.000 de oameni - membri ai echipelor de prim ajutor, soldaţi şi voluntari - participă la operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor.

Salvatorii caută printre dărâmături, în speranţa că vor mai găsi victime în viaţă. În apropiere a fost ridicată o tabără, unde supravieţuitorii dezastrului natural aşteaptă zi şi noapte veşti despre cei dispăruţi. Unii dintre ei primesc ajutor medical.

În ajutorul autorităţilor au venit echipe din Mexic, care au fost primite cu aplauze. Salvatorii din Mexic nu au venit singuri, ci împreună cu mai mulţi câini, instruiţi special pentru aceste situaţii.

Alunecarea de teren din Santa Catarina Pinula s-a produs în cursul nopţii de joi spre vineri. Peste o sută de case au fost acoperite de un munte de noroi în doar câteva secunde, înghiţind de vii familiile aflate înăuntru. Dezastrul natural din Guatemala nu a trecut neobservat la Vatican.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Alunecări masive de teren în Guatemala. Cel puțin 130 de morți și peste 300 de dispăruți