Antena Meniu Search
x

Video Am intrat în era turismului spațial privat. Peste 700 de oameni s-au înscris să zboare în spațiu cu Virgin Galactic

Pe vremuri, întrecerile pe tema "cine ajunge mai des în spaţiu" se ţineau între americani, ruşi şi ulterior chinezi. Acum se întrec miliardarii între ei după ce Richard Branson a devenit primul turist spaţial care zboară la bordul unei nave deţinută de o companie privată.

de Redactia Observator

la 12.07.2021, 16:20

Vezi și

Aeronava Virgin Galactic a călătorit la 89 de kilometri altitudine, de unde cei şase oameni aflaţi la bord au putut admira Pământul din spaţiul cosmic timp de patru minute. Pe 20 iulie, vine şi rândul celui mai bogat om de pe planetă, Jeff Bezos să ajungă în spaţiu la bordul navei companiei sale Blue Origin.

Richard Branson - CEO Virgin Galactic: Vreau să le spun tuturor copiilor de pe Terra că am fost şi eu un copil care visa atunci când privea la stele. Acum sunt un adult într-o navă spaţială care împreună cu alţi adulţi minunaţi priveşte în jos, către acest Pământ foarte frumos.

Avionul spaţial VSS Unity s-a desprins de la bordul navei mame VSS Eve, numită astfel în onoarea mamei miliardarului Richard Branson, şi a ajuns la o altitudine de 89 de kilometri. Iar timp de patru minute, pasagerii au urmărit spectacolul oferit de planeta de sub ei. ”Şi au trecut 60 de secunde. A fost o ardere completă şi lansarea e un succes. Ne îndreptăm către spaţiu!”

La revenirea la sol, miliardarul şi-a îmbrăţişat soţia, copiii şi cei trei strănepoţi. Apoi s-a dat drumul la distracţie, chiar pe pista de aterizare.

Pe acelaşi subiect

Richard Branson visează ca pasul făcut de compania sa să dechidă drumul către o nouă generaţie a exploarării spaţiale. 

Richard Branson - CEO Virgin Galactic: Suntem aici pentru a face Spaţiul mai accesibil pentru toată lumea. Vrem să transformăm noua generaţie de visători în astronauţii de azi şi de mâine. 

Peste 700 de oameni s-au înscris deja în programul care ar putea debuta oficial în 2022. Un bilet costă 250 de mii de dolari iar printre cei care şi-au rezervat un loc sunt Leonardo din Caprio, Lady Gaga, Tom Hanks şi Justin Bieber.  Magnatul Jeff Bezos se pregăteşte acum să depăşească ştacheta ridicată de Richard Branson şi să ajungă la peste 100 de kilometri altitudine în spaţiul cosmic. 

Jeff Bezos, CEO Blue Origin: Nu are cum să nu producă o schimbare să vezi Pământul din spaţiu. Schimbă relaţia pe care o ai cu această planetă, cu umanitatea. 

Data primului zbor Blue Origin nu a fost aleasă întâmplător. În urmă cu 52 de ani, pe 20 iulie, astronauţii de pe Apollo 11 deveneau primii care păşeau pe Lună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Am intrat în era turismului spațial privat. Peste 700 de oameni s-au înscris să zboare în spațiu cu Virgin Galactic