Reprezentanţii Ambasadei României în Marea Britanie, acuzaţi că au "uitat" să achite chiria pe ultimele şase luni

De Redactia Observator.
Publicat: 03.02.2020, 19:09.
Actualizat: 03.02.2020, 19:11

Reprezentanţii Ambasadei României în Marea Britanie sunt acuzaţi de proprietarul clădirii în care instituţia a funcţionat între 2008 şi 2019 că au "uitat" să achite chiria pe ultimele şase luni.

Ambasada României ar avea de achitat câteva zeci de mii de lire sterline

În această clădire a funcţionat, timp de 11 ani, Ambasada României în Marea Britanie

The Times

Reprezentanţii Ambasadei României în Marea Britanie sunt acuzaţi de proprietarul clădirii în care instituţia a funcţionat între 2008 şi 2019 că au "uitat" să achite chiria pe ultimele şase luni.

În perioada amintită, Ambasada României a funcţionat pe Hyde Park 18, într-o clădire ce aparţine lui Christopher Christos, un bărbat de 67 de ani.

Conform The Times, partea românească şi-a asumat posibilitatea de a achita o chirie de 12.000 de lire sterline pe lună, însă, conform proprietarului clădirii, nu a mai virat banii pentru ultimele şase luni, respectiv peste 70.000 de lire sterline.

Christopher susţine că are şi o decizie judecătorească în acest sens, însă reprezentanţii Ambasadei spun că ar fi existat un "gentleman's agreement" care le-ar fi oferit posibilitatea să nu achite chiria pe şase luni.

Conform reprezentanţilor Ambasadei, acest "gentleman's agreement" ar fi fost încheiat în iunie 2018 şi România ar fi achitat chiria inclusiv pentru cele trei luni de graţie de dinainte de încheierea acordului între cele două părţi.

De partea cealaltă, proprietarul clădirii se plânge că "domnii se consideră de neatins ascunzându-se în spatele imunităţii diplomatice".

Între timp, sediul Ambasadei României în Marea Britanie a fost mutat pe 344 Kensington High Street.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.