Antena Meniu Search
x

Ambasadorul României în China, bănuit că ar fi provocat un accident de circulație

Ambasadorul României într-una dintre cele mai mari ţări din lume a dat de probleme. Vasilică Constantinescu, ambasadorul român în China, e acuzat că, băut fiind, a intrat cu maşina într-un autobuz, a fugit de la locul accidentului, iar apoi s-a refugiat în sediul ambasadei. 

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 21:29

Vezi și
  • Ambasadorul român ar fi lovit cu mașina un autobuz.
  • Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că s-a demarat o cercetare în legătură cu acest incident.

Dezvăluirile au fost făcute de un jurnalist român stabilit în China. Ministerul Român de Externe confirmă incidentul şi spune că este o anchetă în curs.

Accidentul a avut loc la sfârşitul lunii martie. În toiul nopţii, ambasadorul Vasilică Constantinescu s-ar fi urcat băut la volanul uneia dintre maşinile ambasadei şi a intrat în plin într-un autobuz de transport public. 

În autobuz se aflau doar şoferul şi un agent de pază. Cei doi nu au fost răniţi, dar au alertat poliţia.

Până la sosirea forţelor de ordine, diplomatul român s-ar fi făcut nevăzut. 

Dan Tomozei, jurnalist român în China: Avem ambasador care se urcă beat la volan, face accident, distruge o mașină diplomatică și un autobuz, fuge de la locul accidentului, fiind băut, se ascunde în rezidența diplomatică. Să ne spună MAE dacă i s-a întâmplat ceva, că asta s-a întâmplat acum câteva săptămâni.

În urma impactului, diplomatul a pierdut plăcuţa de înmatriculare la locul faptei şi aşa a dat de urma sa poliţia chineză.

Dacă ar fi fost prins băut la volan, potrivit legii chineze, ambasadorul român ar fi fost arestat pe loc. MAE confirmă accidentul, dar nu oferă alte detalii. 

"Cu privire la informațiile apărute în mass-media referitoare la implicarea ambasadorului României la Beijing într-un accident de circulație, fără victime, MAE precizează că situația semnalată face deja obiectul unor cercetări în curs, aspectele în cauză fiind tratate cu maximă seriozitate. În acest moment al cercetărilor, nu pot fi oferite informații suplimentare", a fost mesajul transmis de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Basil Vasilică Constantinescu are 51 de ani şi este ambasador al României în China din octombrie 2017. Este licenţiat în Litere al Universității Bucureşti şi, înainte de a fi numit ambasador, a fost timp de doi ani însărcinat cu afaceri al Misiunii Uniunii Europene pe lângă Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ambasadorul României în China, bănuit că ar fi provocat un accident de circulație