Antena Meniu Search
x

Ambasadorul roman la Budapesta, convocat de urgenta la Ministerul de Externe ungar

Ambasadorul Romaniei in Ungaria, Alexandru Victor Micula, a fost convocat pentru a oferi explicatii in legatura cu declaratiile premierului Victor Ponta.

Eniko Gyori, secretar de stat in Ministerul de Externe ungar, a declarat ca ambasadorul roman a fost chemat pentru a explica declaratiile premierului roman, relateaza Antena 3.

De asemenea, si-a explrimat nemultumirea Ungariei si chiar „socul” in legatura cu acestea. Victor Ponta a precizat, marti, ca scrisoarea celor patru state membre care solicitau infiintarea unui mecanism pentru salvgradarea valorilor democratice se referea la Ungaria, nu la Romania, si s-a aratat deranjat de faptul ca este confundat cu premierul Ungariei, Viktor Orban.

Ministerul Afacerilor Externe roman considera exagerata reactia autoritatilor ungare.

"Fata de comunicatul MAE ungar din 21 martie 2013 referitor la reactia partii ungare la declaratiile din data de 19 martie 2013 ale domnului Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, MAE roman precizeaza ca a luat nota cu surprindere si preocupare de pozitia partii ungare.

MAE roman s-ar fi asteptat ca partea ungara sa reactioneze cu preocupare fata de declaratiile inacceptabile ale presedintelui Adunarii Nationale a Ungariei, Laszlo Kover, facute intr-o emisiune a postului national de televiziune M1 si preluate de ziarul ungar Nepszava din data de 18 martie 2013 (articolul intitulat «László Kövér: Atacul international impotriva modificarii Constitutiei are loc din cauza reducerii costurilor la utilitatile publice»), prin care sunt aduse atacuri ofensatoare la adresa unor lideri politici europeni, a companiilor straine care activeaza in Ungaria, precum si la adresa Romaniei, a conducerii de stat a Romaniei si a clasei politice romanesti”, se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.

Foto: danemarca.dk

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Ambasadorul roman la Budapesta, convocat de urgenta la Ministerul de Externe ungar