Antena Meniu Search
x

Video Amenzi uriaşe, de până la 750 de euro, pentru turiştii din Franţa. Ce le este interzis să facă

Dacă plănuiţi o vacanţă în Alpii Francezi trebuie să vă abţineţi să culegeţi florile sălbatice. Altfel veţi plăti amenzi de sute de euro. Avertismentul lansat de poliţia franceză vine după ce weekendul trecut un grup de 20 de turişti a coborât de pe munte cu buchete de mii de margarete şi flori de salvie. Pentru că erau la prima abatere de acest gen, turiştii au scăpat doar cu un avertisment verbal. Autorităţile precizează însă că o amendă în astfel de cazuri va fi de 750 de euro. 

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 14:19

Vezi și

Poliția franceză i-a avertizat pe drumeții din Alpi că vor fi amendați cu sute de euro dacă culeg prea multe plante înflorite în timpul drumeţiilor lor, relatează The Guardian. Într-o singură săptămână, luna aceasta, ofițerii au confiscat mii de crenguțe de génépi și flori de colţ în timpul unei operațiuni de aplicare a legii.

Amenzile ajung şi la 750 de euro

Autoritățile locale au spus că 20 de persoane au primit deja avertismente verbale și au precizat că aceştia vor fi amendați cu până la 750 de euro dacă încalcă din nou reglementările.

Deși nu toate plantele și florile de munte sunt protejate oficial, autorităţile spun că distrugerea unor tipuri de plante poate pune în pericol diversitatea moştenirii naturale a Savoiei și a Alpilor Francezi.

François Ravier, prefectul pentru regiunea de sud-est Savoie, a declarat: „Pe tot parcursul verii, serviciile de stat mențin o prezență puternică în numeroasele situri naturale excepționale din regiune. Conservarea biodiversității este un obiectiv național primordial, care poate fi atins prin informații de înaltă calitate pentru drumeți și controale direcționate.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Amenzi uriaşe, de până la 750 de euro, pentru turiştii din Franţa. Ce le este interzis să facă