Antena Meniu Search
x

Americanii și-au celebrat ziua națională fără fast, din cauza pandemiei

Sărbătoare sub ameninţarea epidemiei de coronavirus în Statele Unite. Ziua Independenţei este marcată fără fastul de altădată. Majoritatea orașelor din SUA au anulat paradele, iar multe dintre focurile de artificii se vor desfăşura din locaţii secrete, pentru ca oamenii să nu se adune în număr mare. Restricţiile nu s-au aplicat însă şi pentru Doanld Trump care a luat parte la o ceremonie şi a stânit noi controverse.

de Simona Moloiu

la 05.07.2020, 00:14

Vezi și
  • Donald Trump a celebrat la Muntele Rushmore.
  • Peste 50 de mii de cazuri de Covid-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în SUA.

Cu majoritatea ceremoniilor anulate sau transferate în online, Donald Trump a avut parte de propriul moment festiv la Muntele Rushmore. Locul nu a fost ales întâmplător. De aici, el s-a folosit de ocazie pentru a-şi critica rivalii şi a-i acuza, din nou, pe cei care protestează în toată ţară că vor să şteargă istoria şi valorile americane.

Donald Trump, preşedintele SUA: Grupări mafiote, furioase, încearcă să dărăme statuile fondatorilor noştri, să desfigureze cele mai sacre monumente şi să dezlănţuie un val de violenţe în oraşele noastre. Mulţi dintre aceşti oameni habar nu au de ce fac asta, dar ştiu exact ce au de făcut.

Aproape 8.000 de oameni s-au înghesuit în amfitreatul improvizat pentru a-l asculta pe Donald Trump. Cei mai mulţi, fără mască. Nu toată lumea l-a primit însă cu braţele deschise pe liderul de la Casa Albă. Sute de protestatari au încercat să îi strice sărbătoarea. 

Urmând modelul preşedintelui, numeroşi americani au ieşit şi ei din case, în ciuda apelurilor autorităţilor locale care le-au cerut insistent să sărbătorească acasă Ziua Independenţiei. Pe plaje, distanţarea socială a fost complet uitată.

La nivel naţional, a fost încă o zi cu un număr uriaş de infectări. Peste 54 de mii de oameni au aflat că sunt infectaţi cu coronavirus, după ce, de la începutul săptămâni, alţi peste 200 de mii de americani s-au îmbolnăvit. Printre ei şi iubita fiului cel mare al preşedintelui, Donald Trump Junior, care a fost confirmată cu coronavirus chiar înainte de a urca pe scenă alături de familia prezidenţială. Casa Albă a dat asigurări că tânara nu a intrat în contact cu preşedintelele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Americanii și-au celebrat ziua națională fără fast, din cauza pandemiei