Antena Meniu Search
x

Video Americanii interzic TikTok, îngrijorați de manipulare și spionaj. Chinezii susțin că au "Constituția SUA" de partea lor

TikTok, la un pas de dispariţie. Joe Biden, a semnat proiectul de lege care interzice platforma socială în Statele Unite ale Americii. Acum, compania chineză Byte Dance are la dispoziţie nouă luni ca să-şi vândă acţiunile către o companie americană. Reprezentanţii firmei au catalogat decizia drept neconstituţională şi au declarat că, incontestabil, vor ataca decizia în instanţă. TikTok este acuzat de oficialii americani că a permis Beijingului să spioneze şi să manipuleze cei 170 de milioane de utilizatori americani. 

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 08:25

Vezi și

Șeful TikTok a declarat miercuri că firma se așteaptă să câștige o contestație pentru a bloca legislația promulgată de președintele Joe Biden, care, potrivit acestuia, ar interzice aplicația folosită de 170 de milioane de americani, scrie Reuters.

"Stați liniștiți - nu plecăm nicăieri", a declarat CEO-ul Shou Zi Chew într-o înregistrare video postată la câteva momente după ce Joe Biden a semnat legea care oferă companiei ByteDance, cu sediul în China, 270 de zile pentru a renunța la activele TikTok din SUA sau pentru a se confrunta cu o interdicție.

"Faptele și Constituția sunt de partea noastră și ne așteptăm să învingem din nou", a spus oficialul companiei, potrivit Mediafax.

Chew a adăugat că TikTok va continua să funcționeze în timp ce compania contestă restricțiile

Senatul SUA a adoptat marți un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea TikTok. Decizia Senatului vine după ani de îngrijorări legate de securitatea datelor și potențialul ca ByteDance să le împărtășească cu guvernul chinez.

TikTok a negat vehement aceste acuzații, dar controversa a continuat să umbrească populara platformă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Americanii interzic TikTok, îngrijorați de manipulare și spionaj. Chinezii susțin că au "Constituția SUA" de partea lor