Antena Meniu Search
x

Video Legea prin care SUA ar putea interzice TikTok-ul a trecut de Camera Reprezentanţilor. Platforma, acuzată că a permis Beijingului să spioneze utilizatorii americani

Ar putea fi începutul sfârşitului pentru TikTok. Statele Unite vor să interzică platforma de social-media. dacă nu rupe legăturile cu China. Un proiect de lege în acest sens a trecut de Camera Reprezentanţilor şi va fi dezbătut de Senat.

de Redactia Observator

la 22.04.2024, 08:59

Vezi și

TikTok este acuzat de oficialii americani că a permis Beijingului să spioneze şi să manipuleze cei 170 de milioane de utilizatori americani. Interzicerea ar însemna încălcarea libertăţii de exprimare, au protestat reprezentanţii reţelei de socializare.

Există temeri potrivit cărora China ar putea influenţa alegerile prezidențiale din 2024 din SUA

Senatul urmează să voteze proiectul de lege săptămâna viitoare, iar Joe Biden a spus că va semna legislația.

„Acest proiect de lege îi protejează pe americani și în special pe copiii Americii de influența malignă a propagandei chineze asupra aplicației TikTok. Această aplicație este un balon de spionaj în telefoanele americanilor”, a declarat reprezentantul republican din Texas, Michael McCaul, autorul proiectului de lege, relatează Bloomberg, citat de The Guardian.

Criticii popularei aplicații de social media susțin că ByteDance, care are sediul în China, ar putea colecta date despre utilizatori și cenzura conținut care este critic la adresa guvernului chinez. În martie, Avril Haines, directorul serviciilor naţionale de informaţii, a avertizat într-o audiere a comisiei de informații a Camerei Camerei că China ar putea folosi TikTok pentru a influența alegerile prezidențiale din 2024 din SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Legea prin care SUA ar putea interzice TikTok-ul a trecut de Camera Reprezentanţilor. Platforma, acuzată că a permis Beijingului să spioneze utilizatorii americani