Antena Meniu Search
x

Pilotul avionului aterizat fortat la Roma, erou pentru pasageri

Pasagerii avionulului care a aterizat de urgenta la Roma au avut un inger pazitor: pilotul italian aflat la mansa. Anchetatorii spun ca a reusit o manevra cum numai in manuale se poate intalni.

Vezi și

171 de oameni, majoritatea romani, au vazut moartea cu ochii dupa ce trenul de aterizare al aeronavei s-a blocat. S-au scurs momente de groaza in avionul care aterizase de la Bucuresti cu 171 de oameni la bord. Printre ei familii intregi, cu copii mici, si o tanara insarcinata.

Aeronava ar fi trebuit sa ajunga pe aeroportul Ciampino. Cand au inceput manevrele de aterizare, echipajul a vazut ca are o problema. In ultimul moment, a decis sa aterizeze pe cel mai mare aeroport din Roma, Fiumicino, unde pistele erau mai lungi.

Intr-un avion avariat, diferenta dintre viata si moarte a facut-o calmul pilotului. A urmat o atrizare de urgenta executata ca la carte de comandantul aeronovei. Pilotul Gianluca Rabitti Martini, in varsta de 50 de ani si cu 12.000 de ore de zbor la activ.

Ca sa evite o explozie, capitanul a mutat combustibilul in rezervorul de pe partea dreapta, unde coborase trenul de aterizare. La a treia incercare, avionul a aterizat intr-o parte, pe o roata, iar pasagerii au fost evacuati de urgenta, pe tobogane.

Imediat dupa aterizarea fortata, pilotul italian a fost dus la audieri si a refuzat sa comenteze incidentul. Pasagerii i-au transmis mesaje de multumire. Lui si echipajului de insotitori de zbor, toti romani.

“Toti au responsabilitati individuale si le-au executat la litera cartii. Am primit mesaje de la pasageri care spuneau cat de calm si de profesionist a fost echipajul”, a declarat David Morgan, seful pilotilor companiei aeriene.

Niciunul dintre pasagerii cursei Bucuresti-Roma nu a fost grav ranit in urma aterizarii fortate. Incidentul este considerat cel mai grav din istoria companiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Pilotul avionului aterizat fortat la Roma, erou pentru pasageri