Antena Meniu Search
x

Anchetă uriaşă în Coreea de Nord. Pe pereţii unui bloc a apărut un mesaj anti Kim Jong Un: "Fiu de c***ă, lumea moare de foame din cauza ta"

În Coreea de Nord este în plină desfăşurare o anchetă uriaşă pentru a-l descoperi pe cel care a scris pe pereţii unei clădiri din capitala Phenian o insultă la adresa liderului Kim Jong Un.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 17:01

Anchetă uriaşă în capitala Coreei de Nord după ce pe pereţii unui bloc a apărut un mesaj anti Kim Jong Un: "Fiu de c***ă, lumea moare de foame din cauza ta"
- Profimedia

"Fiu de c***ă, lumea moare de foame din cauza ta", a fost mesajul scris pe o clădire din Phenian, în districtul Pyongyang. Potrivit DailyMail, autorităţile nord-coreene au demarat acum o amplă anchetă pentru a găsi făptaşul. În acest sens, mii de rezidenţi din zonă sunt chemaţi pentru a da semnături, astfel încât felul în care scriu să fie comparat cu mesajul de protest.

Gest de protest chiar în capitala Phenian

Alte echipe de poliţişti merg din uşă în uşă pentru a strânge astfel de semnături şi îi întreabă pe oameni unde au fost în ziua în care a apărut mesajul. De asemenea, poliţia se foloseşte şi de imaginile colectate de miile de camere de supraveghere instalate în capitala Coreei de Nord. Graffit-ul apărut pe blocul din Phenian este o rară formă de protest la adresa lui Kim Jong Un.

Potrivit Daily NK, o publicaţie din Coreea de Sud care scrie despre viaţa nord-coreenilor, gestul este cu atât mai surprinzător cu cât nu a apărut într-o provincie îndepărtată, ci chiar în capitala Coreei de Nord acolo unde principalii rezidenţi sunt membrii importanţi de partid şi elita ţării. Ultimul gest de rebeliune la adresa regimului condus de Kimg Jong Un a fost în martie 2018, atunci când un colonel al armatei nord-coreene a fost executat public pentru că a scris un slogan anti-comunist pe pereţii Ministerului Culturii din Phenian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Anchetă uriaşă în Coreea de Nord. Pe pereţii unui bloc a apărut un mesaj anti Kim Jong Un: "Fiu de c***ă, lumea moare de foame din cauza ta"