Antena Meniu Search
x

Cine e bărbatul care a trecut ilegal granița în Coreea de Nord. Presa sud-coreeană scrie că ar avea experiența unui gimnast

Bărbatul care a fost observat trecând ilegal granița spre Coreea de Nord, din Coreea de Sud, săptămâna trecută, ar fi un transfug nord-coreean care a dezertat spre Sud în 2020, în aceeași zonă, a declarat Ministerul Apărării din Seul.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.01.2022, 18:56

Cine e bărbatul care a trecut ilegal granița în Coreea de Nord. Presa sud-coreeană scrie că ar avea experiența unui gimnast
Cine e bărbatul care a trecut ilegal granița în Coreea de Nord. Presa sud-coreeană scrie că ar avea experiența unui gimnast - Profimedia Images

Șefii de stat major din Coreea de Sud au declarat că au efectuat o operațiune de căutare după ce persoana în cauză a fost detectată sâmbătă în partea de est a zonei demilitarizate (DMZ) care separă cele două țări.

„Autoritățile presupun că persoana este un dezertor nord-coreean și este în proces de verificare a faptelor conexe”, a declarat luni Ministerul Apărării într-un comunicat, scrie The Guardian.

Bărbatul a fost filmat trecând ilegal granița în Coreea de Nord

Ulterior, un oficial al ministerului a declarat că bărbatul, care are peste 30 de ani, ar fi venit în sud în noiembrie 2020. 

Pe acelaşi subiect

„Înregistrările au arătat că avea un aspect și o îmbrăcăminte identice cu cele ale persoanei care a dezertat din nord în 2020”, a spus oficialul. 

Anchetatorii sud-coreeni spun că nu cred că e vorba de un caz de spionaj.

Bărbatul, care are peste 30 de ani, ar avea experiența unui gimnast

Presa sud-coreeană a raportat că bărbatul ar avea experiență ca gimnast, după cum a escaladat gardurile, dar oficialul a spus că nu poate confirma acest lucru.

Coreea de Nord a refuzat să ofere detalii despre soarta bărbatului.

În septembrie 2020, Nordul și-a cerut scuze după ce trupele sale au împușcat un oficial sud-coreean din domeniul pescuitului care a dispărut pe mare și i-au ars rămășițele, în ceea ce a spus că sunt măsuri de precauție împotriva pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cine e bărbatul care a trecut ilegal granița în Coreea de Nord. Presa sud-coreeană scrie că ar avea experiența unui gimnast