Antena Meniu Search
x

Angela Merkel a fost reconfirmată în funcţia de cancelar al Germaniei

Angela Merkel a fost reconfirmată în funcţia de cancelar al Germaniei. Primele exit poll-uri dau drept câştigătoare alianţa CDU-CSU.

Vezi și

Angela Merkel a fost reconfirmată în funcţia de cancelar al Germaniei. Primele exit poll-uri dau drept câştigătoare alianţa CDU-CSU, cu un scor cuprins între 32,5 şi 34 la sută din voturi. Merkel va egala astfel recordul mentorului său, Helmut Kohl, rămas la guvernare pentru 16 ani consecutiv. Îngrijorătoare este intrarea în Bundestag a extremei drepta radicale, care a obţinut 13% din voturi.

Angela Merkel s-a lăsat aşteptată. A votat la Berlin, la şase ore de la deschiderea urnelor. Rata mică a şomajului, starea bună a economiei şi poziţia tot mai importantă a ţării la nivel internaţional au făcut ca, după 12 ani la guvernare, să rămână preferata germanilor.

Fostul preşedinte al Parlamentului European a votat în Wuerselen, oraşul unde a fost primar mai bine de un deceniu. Martin Schultz venit însoţit de soţie. 

Surpriza vine de la Alternativa pentru Germania, un nou partid eurosceptic şi extrem de critic faţă de primirea imigranţilor. În ultimele sondaje era cotat cu şanse mari să devină a treia forţă politică a ţării. Va fi prima prezenţă a unui partid ultranaţionalist în parlament după al doilea război mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Angela Merkel a fost reconfirmată în funcţia de cancelar al Germaniei