Antena Meniu Search
x

Angela Merkel anulează decizia unei carantine mai stricte de Paşte. Cancelarul spune că a fost o ''greşeală'' şi îşi cere scuze

Guvernul Angelei Merkel a renunţat să impună restricţii mai dure în weekendul prelungit de Paşte. Noile măsuri prevedeau inclusiv închiderea tuturor magazinelor şi organizarea unor slujbe religioase online. Cancelarul a recunoscut că a greşit când a anunţat o astfel de decizie şi şi-a cerut scuze.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 24.03.2021, 15:07

Angela Merkel anulează decizia de a consolida carantina în perioada Paştelui
Angela Merkel, cancelarul Germaniei - Profimedia Images
  • Germania abandonează ideea unei carantine mai dure de Paşte
  • După numeroase critici, Angela Merkel a spus că a greşit şi şi-a cerut scuze

Cancelarul german Angela Merkel le-a spus conducătorilor de stat printr-un apel video că până la urmă nu va exista un blocaj strict de Paște. Acest anunţ vine după numeroase critici şi confuzii. Astfel, Merkel și liderii celor 16 landuri germane își vor inversa planul de a întări măsurile de limitare a virusului în perioada sărbătorilor.

Merkel a anunțat schimbările după o videoconferință improvizată cu cei 16 lideri regionali în care a explicat rotația inversă și a spus că greșeala a fost în cele din urmă a ei, greşeală pentru care răspunde.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce a spus Angela Merkel despre această situaţie

Pe acelaşi subiect

În timpul unei conferințe de presă, Merkel a spus că ideea blocării de Paşte a venit ''cu cele mai bune intenții''"Trebuie să încercăm să încetinim al treilea val al pandemiei. Cu toate acestea, a fost o greșeală", a spus Merkel, adăugând: "Pentru că la sfârșitul zilei, îmi asum ultima responsabilitatea. Acum este important pentru mine să spun acest lucru aici. O greșeală ar trebui numită greșeală și, mai presus de toate, ar trebui corectată, de preferință în timp util", a subliniat ea, cerând iertare cetățenilor.

Merkel a spus că, după o analiză mai atentă, închiderea planificată riscă să facă mai mult rău decât bine. Ea a mai spus că nu este suficient timp pentru a compensa în mod adecvat unele dintre problemele care ar veni cu aceasta, cum ar fi câștigurile pierdute și orele de lucru. "A fost bine motivat, dar nu a fost realizabil într-un timp atât de scurt", a spus cancelarul despre măsurile suplimentare de Paște, potrivit dw.com.

Epidemiologii spun că o perioadă de cinci zile de restricţii mai dure de Paște nu ar avea prea mult sau poate chiar niciun efect asupra combaterii celui de-al treilea val care a străbătut Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Angela Merkel anulează decizia unei carantine mai stricte de Paşte. Cancelarul spune că a fost o ''greşeală'' şi îşi cere scuze