Antena Meniu Search
x

Angela Merkel: Germania doreste sa fie partener al Romaniei

Angela Merkel a declarat ca Germania doreste sa fie un partener al Romaniei inclusiv in domeniul economic. Cangelarul a precizat ca pentru economia statului german este important sa fie respectate standardele statului de drept si sa fie combatuta coruptia.

Cancelarul german a delimitat conditiile colaborarii cu Romania in cadrul unei conferinte de presa, inaintea unei discutii cu premierul Victor Ponta.

"Doresc ca actuala constructie economica a Romaniei sa aiba succes, noi dorim sa fim un partener. Pentru economia germana este foarte important sa fie respectate standardele statului de drept, sa existe siguranta juridica, sa fie combatuta coruptia si sa existe transparenta", a declarat Angela Merkel.

Premierul Victor Ponta, aflat la Berlin, a declarat ca Romania si-a recastigat stabilitatea si vrea sa redevina un partener strategic al Germaniei: „Mesajul principal pe care doresc sa-l adresez Guvernului german este acela ca Romania, dupa cativa ani de criza economica, sociala si politica, si-a recastigat stabilitatea si vrea sa redevina un partener strategic si de incredere pentru Germania. O Romanie stabila, democratica si puternica poate sa reprezinte, intr-adevar, un partener pentru Germania si pentru Europa, la frontiera de este a Uniunii Europene”.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Angela Merkel: Germania doreste sa fie partener al Romaniei