Antena Meniu Search
x

Angela Merkel, îngrijorată după ce campania de vaccinare a început să bată pasul pe loc: ''Două, trei milioane de oameni de peste 60 de ani nu s-au vaccinat încă''

Cancelarul în exerciţiu Angela Merkel îşi exprimă ''îngrijorarea'' faţă de o intensificare a pandemiei în Germania şi avertizează cu privire la o anumită nepăsare, în contextul în care campania de vaccinare bate pasul pe loc, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 30.10.2021, 17:12

Angela Merkel
Angela Merkel - Profimedia Images

''Evoluţia actuală în spitale şi cu privire la numărul morţilor din cauza Covid-19 mă îngrijorează foarte mult (...). Ea ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi'', declară cancelarul ediţiei de duminică a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Angela Merkel apără faptul că nu a impus vaccinarea obligatorie, însă se declară ''foarte întristată'' de faptul că ''două, trei milioane de oameni în vârstă de peste 60 de ani nu s-au vaccinat încă''. ''Acest lucru ar putea face o diferenţă pentru aceste persoane şi pentru întreaga societate'', apreciază Merkel.

Germania se confruntă cu o creştere a cazurilor de Covid

Infectările cu noul coronavrus au început să crească din nou în Germania odată cu venirea toamnei. Institutul Robert Koch (RKI) a înregistrat sâmbătă 21.543 de îmbolnăviri în 24 de ore şi 90 de morţi. Incidenţa bolii a crescut la 145,1 la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână, de la 100,00 în urmă cu şapte zile.

Campania de vaccinare bate pasul pe loc, iar potrivit RKI, 55,5 de milioane de germani au fost complet vaccinaţi împotriva coronavirusului, reprezentând 66,7% din populaţie. Angajaţi din sănătate au anunţat în ultimele zile un nou aflux de bolnavi la spitale - majoritatea persoane nevaccinate. De asemenea, la terapie intensivă, numărul bolnavilor a crescut cu 19%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Angela Merkel, îngrijorată după ce campania de vaccinare a început să bată pasul pe loc: ''Două, trei milioane de oameni de peste 60 de ani nu s-au vaccinat încă''