Antena Meniu Search
x

Galerie foto Angelina Jolie şi-a deschis cont de Instagram pentru a împărtăşi traumele afganilor: "Este un eșec aproape imposibil de înțeles"

Actriţa şi regizoarea Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul Naţiunilor Unite, şi-a deschis cont de Instagram pentru a împărtăşi poveştile afganilor şi ale altor oameni care luptă pentru drepturile lor.

De Redactia Observator la 21.08.2021, 16:24

Prima ei postare este scrisoarea unei fete afgane care detaliază fricile pe care le simte legat de preluarea puterii în ţară de către talibani. „Înainte ca talibanii să vină... toţi aveam drepturi. Acum suntem din nou încarceraţi”, a scris fata.

„Chiar acum, oamenii din Afganistan îşi pierd posibilitatea de a comunica pe social media şi de a se exprima liber”, a scris Jolie. „Aşadar, am venit pe Instagram pentru a împărtăşi poveştile lor şi vocile celor de peste tot din lume care luptă pentru drepturile lor de bază”.

Actriţa a scris şi despre vizita întreprinsă în Afganistan în 2001 pentru a se întâlni cu refugiaţii care au fugit de talibani, spunând că este „revoltător” să vadă din nou cum oamenii sunt strămutaţi din cauza incertutudinii din ţară.

"Este dezgustător să privesc afganii fugind din nou din cauza fricii și incertitudinii care le-a cuprins țara. A pierde atât de mult timp și atât de mulţi bani, să ai vărsare de sânge şi pierderi de vieţi doar pentru a ajunge la asta, este un eșec aproape imposibil de înțeles. A urmări timp de decenii modul în care refugiaţii afgani, unii dintre cei mai capabili oameni din lume, sunt tratați ca pe o povară este, de asemenea, greţos. Știind că, dacă ar avea instrumentele și respectul, câte ar face pentru ei înșiși. Și întâlnirea cu atâtea femei și fete care nu numai că își doreau o educație, dar au luptat pentru ea. Ca și alții care sunt angajați, nu voi întoarce spatele. Voi continua să caut căi de ajutor. Și sper că vă veţi alătura​”, a mai scris ea.

Contul Angelinei Jolie, deschis vineri seară, are deja mai mult de 5 milioane de urmăritori.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Angelina Jolie şi-a deschis cont de Instagram pentru a împărtăşi traumele afganilor: "Este un eșec aproape imposibil de înțeles"