Antena Meniu Search
x

Observator Special: Cum se distreaza cele mai dragute animale pe gheata

Una dintre marile placeri de iarna ale copiilor este "datul pe gheata", dar si animalele simt o nevoie acuta sa se dea pe ghetus.

Vezi și

Si nu ne referim doar la animalele polare, ci si la cele de casa, pe care nu le-ati banui in veci de asemenea porniri.

Sa incepem in primul si in primul rand cu un animal obisnuit sa locuiasca printre ghetari si banchize. In mod sigur, ursul polar nu e nici pe departe deranjat de temperaturile scazute. Doar de asta e inzestrat cu ditamai blana, plus un strat substantial de sunculite. Si totusi, cu ce se ocupa un urs polar toata draga de zi? Unii vaneaza foci, altii pescuiesc, altii lenevesc. Doar ursul din videoclipul de mai sus simte nevoia sa faca sport, asa ca joaca hochei cat poate de mult. Amuzant este ca, desi a trait toata viata lui pe ghetus, tot reuseste sa derapeze, mai ceva ca o duduie care a intrat pe patinoar incaltata cu o pereche de pantofi cu tocuri cui.

Dar cine banuia ca bazinele inghetate reprezinta o atractie deosebita pentru pisici? Nu, ghearele nu le ajuta cu nimic pe suprafata lustruita. Insa patinatul in toate sensurile pare sa nu le deranjeze, atat timp cat dincolo de gheata vad niste pesti care inoata in toate sensurile.

Bine, pestii sub gheata sunt foarte tentanti, dar asta nu inseamna ca pisoii nu simt un disconfort termic acut. Se zburlesc, ba chiar sar in sus ca scurtcircuitate, in clipa in care, din greseala, se aseaza pe suprafata rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Observator Special: Cum se distreaza cele mai dragute animale pe gheata