Antena Meniu Search
x

Antony Blinken ironizează armata Rusiei, "a doua armată a lumii": "Poate a doua din Ucraina"

Război în Ucraina. Antony Blinken, secretarul de stat american, a ironizat Armata Rusiei în contextul războiului din Ucraina şi în amintirea unei declaraţii mai vechi venită din partea Kremlinului.

de Redactia Observator

la 03.06.2023, 07:10

Antony Blinken ironizează armata Rusiei, "a doua armată a lumii": "Poate a doua din Ucraina"
- Profimedia

Înainte de începerea războiului din Ucraina, oficialii de la Kremlin s-au lăudat că Rusia are "a doua cea mai puternică armată a lumii". "E o afirmaţie pe care mulţi au crezut-o", şi-a început Blinken discursul în cadrul unei conferinţe susţinută la Helsinki. "Astăzi, mulți consideră că armata Rusiei este a doua cea mai puternică din Ucraina – echipamentul, tehnologia, conducerea, trupele, strategia, tacticile și moralul său", a declarat oficialul american potrivit SkyNews.

Blinken a mai spus că armata Rusiei s-a transformat în acest moment într-un "studiu de caz în materie de eşec". Potrivit secretarului de stat al SUA, trupele ruse au înregistrat nu mai puţin de 100.000 de morţi "doar în ultimele şase luni". În ceea ce priveşte o posibilă încetare a focului şi implicit încheierea războiului din Ucraina, Blinken a mai precizat că acest lucru nu este posibil fără o retragere a trupelor ruse de pe teritoriile ocupate. Doar aşa ar putea fi parafat un acord de pace "corect şi durabil", a mai punctat Blinken.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Antony Blinken ironizează armata Rusiei, "a doua armată a lumii": "Poate a doua din Ucraina"