Antena Meniu Search
x

Anunțul făcut de ruși după zvonurile legate de moartea lui Aleksandr Lukaşenko: "Nu e nimic supranatural; nu este Covid-19"

În ultimele zile, zvonurile legate de starea de sănătate a lui Aleksandr Lukaşenko și chiar despre moartea sa s-au înmulțit, acestea fiind accentuate de absența acestuia de la o serie de festivități care au avut loc duminică, 14 mai, dar și de absența sa de la o serie din evenimentele organizate la Moscova de Ziua Victoriei. Conform Kyiv Post, Konstantin Zatulin, primul șef adjunct al Comitetului din Duma de Stat din Rusia pentru afaceri CSI, a confirmat că președintele Belarusului e bolnav și că are "nevoie de odihnă".

de Redactia Observator

la 15.05.2023, 13:18

Aleksandr Lukaşenko, președintele Belarusului
Anunțul făcut de ruși după zvonurile legate de moarte lui Aleksandr Lukaşenko: "Nu e nimic supranatural; nu este Covid-19." - Profimedia

"Nu e nimic supranatural; nu este Covid-19. Chiar dacă el era bolnav, el a considera că este datoria lui să vină la Moscova și apoi, în seara aceleiași zile, a organizat evenimente la Minsk. Probabil, are nevoie de odihnă, asta este tot", a explicat Konstantin Zatulin.

Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, nu a participat duminică la festivităţi naţionale, în contextul în care starea sa de sănătate face obiectul unor speculaţii, notează France Presse. Lukaşenko, în vârstă de 68 de ani, nu a fost văzut în public de marţi, în ziua în care a plecat la Moscova pentru a participa la comemorările înfrângerii Germaniei naziste în 1945.

Mulţi jurnalişti au remarcat că Lukaşenko părea obosit şi că nu a participat la un dejun oferit de preşedintele rus Vladimir Putin şi la care au luat parte liderii Armeniei şi din ţări ale Asiei Centrale. Andrei Kolesnikov, jurnalist la ziarul rus Kommersant, a scris că Lukaşenko arăta "rău" şi că a fost condus în apropiere de Kremlin într-o maşină electrică.

Rupând tradiţia, Lukaşenko nu s-a mai adresat nici veteranilor de război belaruşi la 9 mai. Purtătorul său de cuvânt nu a făcut niciun comentariu pe această temă. Duminică, Belarusul, fostă republica sovietică, a adus omagiu celor trei simboluri naţionale, între care steagul şi imnul său. Într-o piaţă centrală din Minsk, prim-ministrul Roman Golovcenko i-a felicitat pe belaruşi în numele lui Lukaşenko, în timpul unei ceremonii televizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Anunțul făcut de ruși după zvonurile legate de moartea lui Aleksandr Lukaşenko: "Nu e nimic supranatural; nu este Covid-19"