Antena Meniu Search
x

Ţara care amendează Apple pentru că vinde telefoane fără încărcător: "O discriminare deliberată a consumatorilor”

Ministerul Justiţiei din Brazilia a ordonat Apple să anuleze toate vânzările de telefoane care nu includ încărcător şi a anunţat o amendă pentru exact această practică.

de Redactia Observator

la 07.09.2022, 09:42

Iphone
Brazilia amendează Apple pentru că vinde telefoane fără încărcător - Shutterstock

Apple a fost amendată cu aproximativ 2,38 milioane de dolari în Brazilia, din cauza faptului că nu mai include încărcătoare în cutiile iPhone-urilor pe care le vinde. Guvernul brazilian a acuzat Apple de „discriminare deliberată a consumatorilor” şi i-a cerut, totodată, să anuleze toate vânzările de telefoane care nu sunt însoţite de încărcătoare, relatează news.ro.

Apple a susţinut, la fel ca şi înainte, că decizia de a nu mai livra încărcătoare împreună cu iPhone-urilor contribuie la reducerea poluării, însă, oficialii brazilieni au respins afirmaţia, susţinând că nu există dovezi în acest sens.

Apple a anunţat că va contesta decizia

Compania americană a renunţat la încărcătoare în 2020. De atunci, însă, mulţi alţi producători de smartphone-uri i-au călcat pe urme, fără a fi luaţi în vizor de autorităţi.

Apple va prezenta astăzi seria iPhone 14, care, cel mai probabil, nu va include nici ea un încărcător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ţara care amendează Apple pentru că vinde telefoane fără încărcător: "O discriminare deliberată a consumatorilor”