Antena Meniu Search
x

Video Ar fi trebuit să le facă sfârșitul mai ușor, dar le-a luat și ultima fărâmă de demnitate. O româncă din Italia, reținută pentru că fura de la pacienții muribunzi

O româncă a îngrozit Italia. Infirmieră într-un spital, femeia fura bani de pe cardurile pacienţilor aflaţi pe patul de moarte. A fost prinsă abia atunci când una dintre paciente agoniza, chiar în momentul în care românca era la shopping. Familia decedatei şi-a dat seama că ceva nu este în regulă şi a alertat poliţia. 

de Redactia Observator

la 22.06.2022, 19:23

Vezi și

Românca a pus la cale planul diabolic în momentul în care s-a angajat la spitalul Santo Stefano din Prato, Toscana. Sub pretextul că trebuie să facă curat, ea intra în camerele pacienţilor şi le fura cardurile. Cu cinism, alegea bolnavii de cancer în fază terminală sau orice pacient muribund.

Reținută după ce a furat de la pacienții aflați pe moarte

Mergea apoi la supermarket, însă nu cheltuia mai mult de 25 de euro de pe cardurile furate, pentru nu a atrage atenţia. La începutul acestei luni, a fost descoperită de rudele unei femei. Pacienta bolnavă de cancer agoniza chiar în momentul în care infirmiera româncă era la shopping. Tatăl a observat că cineva a folosit cardul fiicei sale şi a mers la directoarea spitalului. Împreună au sunat la poliţie.

Polițist: Tatăl femeii ne-a zis că după ce se termină toată povestea, suma care a fost luată ilegal din contul fiicei lui va fi donată.

Pe acelaşi subiect

Carabinierii au cerut să vadă imaginile de pe camerele de supraveghere din supermarket şi aşa au aflat că hoaţa este una dintre infirmierele din spital. Au urmat percheziţii în dulapul în care femeia îşi ţinea lucrurile personale. Au găsit mai multe carduri ale bolnavilor. La fel şi sub preşul din maşină. Unul dintre ele aparţinea chiar unei alte asistente medicale, care suferise un accident şi fusese spitalizată. La interogatoriu, românca de 56 de ani nu a mai ştiut să spună numărul bolnavilor de la care a furat.

Reprezentanții spitalului: În momentul de faţă, această persoană nu mai lucrează. Aşteptăm formalizarea demersurilor pentru cercetarea judiciară, apoi vom demara cercetarea disciplinară.

Nimeni nu înţelege de ce infirmiera fura de la bolnavi. Anchetatorii spun că femeia câştiga aproximativ 1400 de euro pe lună, locuia într-o casă frumoasă în Florenţa şi conducea o maşină aproape nouă.

- A furat de nevoie?

- Nu, probabil că a crezut că va scăpa şi că, oamenii nu-şi vor da seama. Prea îndureraţi de pierderea unui om drag, nu vor depune plângeri.

Poliţiştii italieni spun că vor extinde ancheta şi la alte locuri de muncă ale femeii. Dacă va fi găsită vinovată, românca ar putea sta după gratii între 1 şi 5 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ar fi trebuit să le facă sfârșitul mai ușor, dar le-a luat și ultima fărâmă de demnitate. O româncă din Italia, reținută pentru că fura de la pacienții muribunzi