Antena Meniu Search
x

Argentina pune taxă pe bogăție ca să acopere cheltuielile generate de pandemie

O taxă unică impusă celor mai bogați oameni din Argentina urmează să intre în vigoare, pentru a ajuta la cheltuielile cu resursele medicale și pentru a compensa scutirea de impozit pentru companiile afectate de pandemia de coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.01.2021, 16:48

Argentina pune taxă pe bogăție ca să acopere cheltuielile generate de pandemie
Argentina pune taxă pe bogăție ca să acopere cheltuielile generate de pandemie - Profimedia Images

Astfel, cei cu active de peste 200 de milioane de pesos (2,3 milioane de dolari) vor trebui să plătească aproximativ 3% pentru activele declarate în țară și peste 5% pentru activele deținute în străinătate.

Vizate de taxa pe bogăție sunt aproximativ 12.000 de persoane din Argentina.

Guvernul speră să strângă în jur de 3 miliarde de dolari. Banii vor fi folosiți, de asemenea, la finanțarea de burse și ajutor social, scrie BBC.

”Taxa milionarilor”, adoptată de senatori în decembrie

Senatorii au adoptat taxa unică - supranumită „taxa milionarilor” - cu 42 de voturi împotriva, 26 în decembrie.

Măsura, introdusă de președintele de centru-stânga Alberto Fernández, a fost criticată de opoziție, care a descris-o ca fiind o formă de confiscare.

De asemenea, au existat îngrijorări ridicate de Societatea Rurală Argentiniană cu privire la faptul că impozitul ar putea deveni permanent.

Argentina a fost extrem de afectată de pandemia de coronavirus, care a adâncit ratele deja ridicate ale sărăciei. Aproape 40% din populația țării trăiește sub pragul sărăciei, în timp ce rata șomajului se situează la 11%.

"Un impozit pe profiturile excesive câștigate de corporații, în timpul pandemiei coronavirusului, ar putea genera 104 miliarde de dolari - suficient pentru a oferi șomajul tuturor lucrătorilor și sprijin financiar pentru toți copiii și persoanele în vârstă din cele mai sărace țări", se arată într-un raport anual al Oxfam referitor la inegalitatea economică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Argentina pune taxă pe bogăție ca să acopere cheltuielile generate de pandemie