Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ultimul tribut. Arizona și-a luat adio de la John McCain

Ceremonie impresionantă în Arizona, unde au fost ultimele omagii pentru politicianul american John McCain. Trupul neînsufleţit al senatorului a fost adus pentru o ceremonie funerară privată, dar şi pentru un ultim tribut public în statul în care s-a lansat în politică.

de Redactia Observator

la 30.08.2018 , 10:57

Ceremonie impresionantă în Arizona, unde au fost ultimele omagii pentru politicianul american John McCain. Trupul neînsufleţit al senatorului a fost adus pentru o ceremonie funerară privată, dar şi pentru un ultim tribut public în statul în care s-a lansat în politică. Sute de oameni au înfruntat vremea caniculară şi au aşteptat minute în şir să îşi poată lua rămas bun de la omul de stat, chiar în ziua în care ar fi împlinit 82 de ani.

După o călătorie de 13 km pe una dintre autostrăzile Arizonei, închisă special pentru acest eveniment, cortegiul funerar a ajuns la Capitoliul statului. Aici, familia, dar şi localnicii s-au strâns pentru a-şi lua adio de la unul dintre cei mai îndrăgiţi politicieni din istoria statului american.

La ceremonia privată au asistat soţia lui John, Cindy, copiii acestuia, dar şi alţi oameni politici a căror carieră a fost marcată de către fostul veteran al Războiului din Vietnam.

Vezi și

Deşi McCain s-a născut în Panama, adevărata sa casă a devenit rapid statul Arizona, unde acesta s-a mutat în anul 1981. Guvernatorul statului american susţine că John nu doar a fost adoptat de Arizona, dar a devenit în timp unul dintre simbolurile acestui loc.

De la Capitoliul din Arizona, sicriul va fi transportat la Biserica Baptistă de Nord din Phoenix şi apoi va ajunge la Washington D.C. pentru o ceremonie la Capitoliul federal. Sâmbătă va avea loc o slujbă la Catedrală Naţională din Washington, cu o zi înainte de funeraliile de duminică, atunci când trupul politicianului va fi îngropat la Academia Navală din Annapolis.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Ultimul tribut. Arizona și-a luat adio de la John McCain