Antena Meniu Search
x

Video Arizona menţine Interdicţia avortului, veche de 160 de ani. Nici măcar violul sau incestul nu sunt considerate excepţii valide. Reacția lui Biden

Noi controverse pe tema avortului în Statele Unite! Instanța supremă din statul Arizona a reintrodus ieri o lege veche de 160 de ani care interzice avortul în toate cazurile, cu excepţia celor în care viaţa mamei este în pericol.

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 18:12

Vezi și

Conform legii, nici măcar violul sau incestul nu sunt considerate excepţii valide. Preşedintele SUA, Joe Biden, a catalogat legea drept una crudă.

Conform legii, nici măcar violul sau incestul nu sunt considerate excepţii valide

Şi oficialii Casei Albe au calificat decizia Curții Supreme alarmantă. În Arizona, avortul era deja interzis începând cu a-15-a săptămână de sarcină.

Totul vine în contextul în care fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, a respins ideea unei interdicţii totale a avortului la nivel naţional şi a declarat că vrea să lase la latitudinea fiecărui stat în parte dacă va permite sau nu întreruperea sarcinilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Arizona menţine Interdicţia avortului, veche de 160 de ani. Nici măcar violul sau incestul nu sunt considerate excepţii valide. Reacția lui Biden