Antena Meniu Search
x

Galerie foto Arma de recuzită folosită de Alec Baldwin avea muniţie reală. Actorul a împuşcat din greşeală o femeie în timpul filmărilor

Polițiștii americani au stabilit că arma de recuzită pe care a folosit-o Alec Baldwin pe platoul de filmare avea muniție reală. Sunt primele detalii din ancheta începută după ce actorul a împușcat mortal o femeie în timpul unor filmări.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 16:10

Potrivit primelor informații prezentate de Reuters, arma folosită de Alec Baldwin pe platoul de filmare era una de recuzită, considerată nepericuloasă. Anchetatorii au stabilit că în interior se afla însă muniție reală, ceea ce a dus la împușcarea mortală a unei directoare de imagine şi la rănirea regizorului de film.

„Nu există cuvinte care să descrie şocul şi tristeţea în legătură cu tragicul accident care i-a luat viaţa lui Halyna Hutchins, o soţie, o mamă şi o colegă profund admirată. Cooperez cu poliţia în cadrul investigaţiei pentru a explica cum s-a întâmplat această tragedie şi sunt în contact cu soţul ei, oferind suport lui şi familiei sale. Inima mea este frântă pentru soţul ei, pentru copilul lor şi pentru toţi cei care au cunoscut-o şi iubit-o pe Halyna”, a transmis Alec Baldwin printr-o postare făcută ieri pe reţelele de socializare.

Actorul Alec Baldwin a tras joi cu o armă de recuzită în timpul unor filmări și a ucis-o pe Halyna Hutchins, director de imagine, și l-a rănit pe regizorul Joel Souza, potrivit Reuters. Tragedia a avut loc în timpul filmărilor pentru western- ul Rust, la Ferma Bonanza Creek din Santa Fe, a anunțat biroul șerifului din Santa Fe County într-un comunicat. Aşa cum îi cerea scenariul, Alec Baldwin, unul dintre personajele principale ale filmului, a tras cu o armă de recuzită, fără să ştie că arma avea de fapt gloanţe reale.

„Biroul șerifului confirmă că doi oameni au fost împușcați pe platoul filmului 'Rust'. Halyna Hutchins, 42 de ani, director de imagine, și Joel Souza, 48 de ani, regizor, au fost împușcați când o armă de recuzită a fost descărcată de Alec Baldwin, 68 de ani, producător și actor”, a anunțat poliția într-un comunicat.

Pe acelaşi subiect

Potrivit autorităților, Hutchins a fost transportată cu elicopterul la Spitalul University of New Mexico, unde a fost declarat din păcate decesul. Avea 42 de ani şi, recent, a fost numită stea în devenire a cinematografiei. Cu doar câteva zile înainte de a-şi pierde viaţa, ea a pus pe Instagram imagini în care arăta că este foarte fericită că participă la filmările pentru acest film. Regizorul Joel Souza a fost dus cu ambulanța de urgenţă la Centrul Medical Regional Christus St. Vincent pentru a fi tratat, în prezent fiind externat. 

Actorul Alec Baldwin a fost audiat de poliţie

Alec Baldwin s-a prezentat singur la poliţie pentru a fi audiat, dar a fost eliberat fără a se formula vreo acuzaţie la adresa sa, după ce a explicat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat. Toţi cei de pe platoul de filmare sunt în stare de şoc. În fotografii surprinse imediat după incidentul tragic, Alec Baldwin e un om la pământ. Într-una dintre poze vorbeşte la telefon şi pare că plânge, iar în a doua, stă aplecat cu mâinile sprijinite de genunchi, semn că nu îşi revine din şoc. Martorii spun că imediat după incident, actorul a întrebat de ce i-a fost dată o armă cu gloanţe reale, în loc de gloanţe oarbe.

Nu este pentru prima dată când un astfel de accident îndoliază lumea filmului. În ultimii 30 de ani, 43 de oameni au murit pe platourile de filmare numai în Statele Unite. Fiul lui Bruce Lee, Brandon Lee, a murit tot în urma unui incident cu o armă de recuzită. După ce a fost atins de ceea ce se credea că este un glonţ alb. În realitate, în urma autopsiei, s-a aflat că era, de fapt, vorba de un glonţ real despre care nimeni nu ştie cum a ajuns în arma de recuzită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Arma de recuzită folosită de Alec Baldwin avea muniţie reală. Actorul a împuşcat din greşeală o femeie în timpul filmărilor